Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση κατά του καρκίνου από το κάπνισμα από τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Χριστόπουλο στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου παραλίας Πατρών

Το σώμα μας είναι ναός του αγίου Πνεύματος κι όποιος φθείρει τον ναό αυτό τότε ο Πανάγαθος ο Θεός θα παραχωρήσει με την φιλανθρωπία Του κάθε «κακό». Άρα πρέπει να προσέχουμε. Έτσι διαβάζουμε στην Αγία Γραφή. Αυτό φροντίζει
στην ενορία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Παραλίας Πατρών ο εφημέριος π. Αντώνιος Ρουμελιώτης. Δηλαδή προσπαθεί να μάθει, να εμφυσήσει και προβληματίσει τους ευλογημένους ενορίτες του, για την καλή χρήση και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης να φροντίζουν και για την σωστή και υγιεινή διατροφή τους, όπως διδάσκει η Εκκλησία και η σύγχρονη ιατρική.



Γι’ αυτό το λόγο, προσκάλεσε με την βοήθεια της κ. Ζωής Κοσμά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Πατρών) να έρθει αρωγός στο έργο αυτό, γιατί ως γνωστό το τσιγάρο και το αλκοόλ δημιουργούν νεοπλασία-καρκίνο-η οποία έχει πολυμορφική εξέλιξη. Στις 30 Ιανουαρίου 2011, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία οι ενορίτες προσκλήθηκαν να περάσουν να πάρουν ένα κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπως κάθε Κυριακή. Εκεί ο κ. Αντώνιος Χριστόπουλος (Dr Πνευμονολόγος) έκανε μια σύντομη αλλά σπουδαία παρουσίαση για τις βλαπτικές επιδράσεις που έχει το κάπνισμα στον άνθρωπο. Μας τόνισε ότι ακόμα χειρότερο είναι όταν κάποια γυναίκα εγκυμονούσα καπνίζει γιατί προξενεί μεγάλο κακό στο έμβρυο. Οι πίνακες που προβάλλονταν από τον βιντεοπροβολέα έδωσαν την δυνατότητα στον ομιλητή να είναι άμεσος και κατανοητός. Οι συνεργάτες του βοήθησαν στην όλη διαδικασία. Αξίζουν συγχαρητήρια για ότι ΔΕΝ δημιούργησαν πανικό αλλά ουσιαστική παρέμβαση και προβληματισμό. Αφενός μεν ότι το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία μας αλλά και τους συνανθρώπους μας (παθητικό κάπνισμα), αφετέρου δε ευαισθητοποίησε ως προς το θέμα της πρόληψης ώστε να προλαμβάνουμε την νεοπλασία. Ο κ. Ανδρέας Αρβανίτης (Γενικός Ιατρός) παρουσίασε την σιδηροπενική αναιμία με μεθοδολογία και ουσιαστικό περιεχόμενο που δημιούργησε ενδιαφέρον. Έδωσε οδηγίες στο θέμα της διατροφής μας και τον προληπτικό έλεγχο. Μάλιστα κατέρριψε τον μύθο ότι οι φακές έχουν σίδηρο. Κατόπιν της παρουσιάσεως οι κύριοι Αντώνιος Χριστόπουλος και Ανδρέας Αρβανίτης εξέτασαν δεκάδες ανθρώπων μαζί με τους συνεργάτες τους.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κυρίους γιατί πολλοί ενορίτες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρωτοβουλία αυτή. Εδώ θυμήθηκαν τον λόγο της Αγίας Γραφής πως η ζωή μας δεν είναι βρώσης και πόσης, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να έχουν υγεία σε κάθε καλή προσπάθεια στην πορεία τους. Ο Θεός της ειρήνης μετά πάντων υμών. Αμήν.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιον 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...