Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Χοροστατούντος του παρεπιδημούντος εν Αθήναις, Μητροπολίτου Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολυκάρπου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ο κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως.
Στην ιερά ακολουθία έλαβαν μέρος ο Βούλγαρος Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Σουλτάνωφ, οι Σέρβοι Κληρικοί Αρχιμανδρίτης π. Φίλιππος Βεόβοδιτς και οι Ιερομόναχοι π. Iωάννης Μάτζιτς, π. Ιουστίνος Γέρεμιτς, ο Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Συριανός της Μητροπόλεως Ισπανίας, ο Ιερομόναχος π. Αγαθάγγελος Καρκαγκέλης της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως , οι εκ των κληρικών του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Δημητρίου και Πρωτοπρεσβύτεροι π. Εμμανουήλ Βασιλάκης και π. Σπυρίδων Μανταδάκης καθώς και ο εκ των Διακόνων του Αρχιεπισκόπου π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος.

Προσήλθαν ακόμα συμπροσευχόμενοι ο Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Μουστάκας, ο Οικονόμος π. Ιωάννης Μεταξάς και ο Διάκονος π. Νεόφυτος Δοντάς. Από του ιερού αναλογίου έψαλλε με κατάνυξη ο Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Δεμελής.

Μετά την απόλυση, ο Επίσκοπος ομίλησε περί της αληθούς νηστείας, και δια την έναρξη του σταδίου της Τεσσαρακοστής, ευχήθηκε δύναμη στους πνευματικούς αγώνες κατ΄ αυτήν.

Στην συνέχεια στη αίθουσα δεξιώσεων του Ναού, έγινε δείπνο αγάπης με παραδοσιακή μακαρονάδα, που ετοίμασαν οι εθελόντριες της ομάδας δεξιώσεων της Εκκλησιαστικής Κοινότητας, και άλλα εδέσματα που προσεκόμισαν οι συμμετέχοντες ενορίτες.

Το δείπνο συνοδεύθηκε από ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια στα Ελληνικά, Βουλγαρικά, Σέρβικα και Ρωσικά που αποδόθηκαν από κληρικούς και λαϊκούς.

Εν συνεχεία σε μια συμβολική κίνηση, ο Επίσκοπος και κληρικοί του Ναού, έκαμαν κατ΄οίκον επίσκεψη σε ασθενούσα ενορίτισσα, στην οποία προσεκόμισαν εδέσματα και γλυκίσματα και ευχήθηκαν καλή Σαρακοστή και ταχεία ανάρρωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...