Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το Ψυχοσάββατο ,η Κυριακή των Απόκρεω και η Κυριακή της Συγχώρεσης στο Boyolali της Ιάβας

Μετά τα δυσάρεστα γεγονότα που ταλαιπωρησαν τελευταία την Μαρτυρική Εκκλησία της Ιάβας,οι πληροφορίες που μας έρχονται από την περιοχή μιλάνε για σταδιακή αλλαγή του σκηνικού.
Η κατάσταση σιγά-σιγά ομαλοποιείται και έτσι η Ορθόδοξη Κοινότητα ξαναβρίσκει

τον ρυθμό της .
Ακολουθώντας το εορτολογικό πρόγραμμα του Τριωδίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας ,οι Ορθόδοξοι της ενορίας της Αγίας Αικατερίνης συμμετείχαν κανονικά στις ακολουθίες του Ψυχοσάββατου,με το μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους καθώς και στις Θείες Λειτουργίες των Κυριακών Απόκρεω και Τυρινής.
Επίσης συμμετείχαν και στον Πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγχώρησης και αντάλλαξαν τον ασπασμό της Συγχώρεσης εν όψει της ενάρξεως της Μεγάλης Σαρακοστής.





Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μας έστειλε ο π.Μεθόδιος και τις δημοσιεύουμε παρακάτω.Αξίζει να προσέξουμε τα κόλλυβα της περιοχής.Στην Ινδονησία δεν υπάρχει σιτάρι και για την κατασκευή των κολλύβων χρησιμοποιείται ρύζι και άλλα φυτικά τοπικά προιόντα..



Ψυχοσάββατο-Μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων.


Χαρακτηριστικά κόλλυβα της Ινδονησίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ-






Ο Ασπασμός της Συγχώρεσης.
Την περίοδο αυτή βρίσκεται στο Boyollali και η Ινδονήσια μοναχή Αγνή,που επισκέφτηκε με τον π.Μεθόδιο ασθενείς στο νοσοκομείο της περιοχής,μεταξύ των οποίων είναι και η μητέρα του π.Μεθοδίου.


ierapostoliko.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...