Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έκθεση φωτογραφιών του Αγίου Όρους (19ος και αρχές 20ου αι.) στη Ρωσία


01.jpg


07.jpg
Ο Επίσκοπος Μπριάνσκ Θεοφύλακτος, ο Δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σμιρνώφ και ο Κώστας Ασήμης, στα χθεσινά εγκαίνια


Εγκαινιάσθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Μπριάνσκ της Ρωσίας η Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Ασήμη «Ο Άθως μου».
04.JPG

Η Έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 350 μοναδικά εκθέματα από το αρχείο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος με ασπρόμαυρες κυρίως, αλλά και έγχρωμες φωτογραφίες από τα μέσα του 19ου μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.



Η Έκθεση στο Μπριάνσκ είναι η 10η σε ρωσικό έδαφος, με αυτή της Μόσχας (2009) να προσελκύει πάνω από 100.000 επισκέπτες.
                    
 248446-03.JPG


Ο Κώστας Ασήμης γεννήθηκε στην Τασκένδη, όπου βρέθηκαν οι γονείς του μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Στη συνέχεια η οικογένεια μεταφέρεται στην τότε Γιουγκοσλαβία, όπου ολοκληρώνει τις πανεπιστημιακές του σπουδές.

Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά το 1982 και εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει δικό του ατελιέ και ασχολείται με την επαγγελματική φωτογράφιση.

Η πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος το 1984 τον σημαδεύει για πάντα. Χάρη στον Κώστα Ασήμη σώθηκε και αναπαλαιώθηκε το αρχείο φωτογραφιών της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).



agioritikesmnimes.pblogs.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...