Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δυνατή η μαρτυρία μιας λιτανείας

Πολύ δυνατή ήταν η μαρτυρία της φετεινής πανηγύρεως του Αγίου Αθανασίου (2 Μαΐου) στην κωμόπολη της Τερψιθέας. Πλήθη ευσεβών Χριστιανών, μεγάλων και μικρών στην ηλικία, προσήλθαν στη χαριτόβρυτη παλαιά, αγία εικόνα του «παππού»,






Γέροντες, γερόντισσες, μεσήλικες, άνθρωποι όλων των ηλικιών και κυρίως πολλά νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους απετέλεσαν την οικογένεια του Μεγάλου Αγίου Πατρός της Εκκλησίας μας, που προσήλθαν στον Ἀγιο Αθανάσιο, με περισσή ευλάβεια, ζήλο ένθεο και αγάπη πολλή, δίνοντας συγχρόνως αδιάψευστη και πολύ δυνατή τη μαρτυρία, ότι της Εκκλησίας οι πύργοι δεν θα πέσουν ποτέ, αφού ολοένα και νέοι βλαστοί οικοδομούνται πάνω σ’ αυτήν.




Αφυπνιστικός και ο λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του εορτάζοντος Αγίου, αναφέρθηκε στα λεγόμενα «Κτητορικά», μνημονεύοντας όλους εκείνους τους κτήτορες, τους ανθρώπους δηλαδή που συνέβαλαν με τον οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να ανεγερθεί ο θαυμάσιος και περικαλλέστατος Ιερός Ναός του Αγίου, με τα ουρανομήκη κωδωνοστάσια στη μέση του χωριού. Τέλος καλωσώρισε τους νέους ενορίτες της Τερψιθέας. (δηλαδή όσους έχτισαν εσχάτως οικήματα στην όμορφη αυτή πολιτεία) και τους συνεχάρη για το λόγο ότι ήδη ανέλαβαν ενεργό δράση στη λειτουργία της Ενορίας, κοντά στον π. Ιωακείμ, εργαζόμενοι φιλότιμα και φιλάνθρωπα και εκκλησιαζόμενοι ανελλιπώς δίδοντας μεγάλη μαρτυρία πως και στις μέρες μας ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!

του Αη-Θανάση, όπως τον αποκαλούν οι Τερψιθιώτες, για να εναποθέσουν τη μετάνοιά τους και τον πόνο της καρδιάς τους.
Ιδιαίτερα ανήμερα το βράδυ, κατά τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, φάνηκε η ενότητα της Εκκλησίας και μάλιστα μέσα στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο Ιερός Κλήρος, οι Ἀρχοντες του τόπου μας σύσσωμοι, πλήθος αρίστων Ιεροψαλτών, πολλά παιδιά ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές, αγόρια και κορίτσια, αρκετοί νέοι που αγαπούν έμπρακτα την Εκκλησία, ένστολοι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες με εξαπτέρυγα και πυρσούς, και πλήθη ευσεβών ενοριτών από την Τερψιθέα, που αγαπούν και σέβονται πολύ τον Προστάτη τους Ἀγιο Αθανάσιο, αλλά και πολλοί Λαρισαίοι και Λαρισαίες με τις οικογένειές τους, εξήλθαν στους δρόμους της ευλογημένης Ενορίας της Τερψιθέας, προκειμένου να δεχθούν την ευλογία του Αγίου Αθανασίου και να συνοδεύσουν το Μεγάλο Ἀγιο στην έξοδό του αυτή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...