Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τελειόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο

Πενήντα (50) τελειόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ήλθαν στη Λάρισα, την Πέμπτη 19 Μαΐου, συνοδευόμενοι από το λόγιο Καθηγητή τους στο μάθημα της Λειτουργικής, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Καραϊσαρίδη.
Οι νέοι Θεολόγοι, οι οποίοι βρίσκονται επί πτυχίω και με πολύ όρεξη και πνεύμα Θεού ετοιμάζονται να διδάξουν στα μικρά παιδιά μας το πιο ενδιαφέρον μάθημα, αυτό των Θρησκευτικών, απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες από την τοπική μας Εκκλησία.
Επισκέφθηκαν την πόλη μας και τους ωραίους Ναούς της, παρηκολούθησαν τη σεμνή τελετή της υποδοχής της αγία Κάρας του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στη Φαλάνη, συναντήθηκαν με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο και ξεναγήθηκαν υπ’ αυτού, γνώρισαν από κοντά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερώνυμο και πληροφορήθηκαν το μεγάλο ιεραποστολικό του έργο. Στη συνέχεια προσκύνησαν στο μεγαλώνυμο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελοκήπους την ιερά και εφέστιο αρχαία εικόνα της Παναγίας μας και στο τέλος οι φιλόξενες κυρίες από την Ενοριακή Διακονία της Παναγίας μας στους Αμπελοκήπους, μαζί με τους Επιτρόπους και τους Ιερείς του Ιερού Ναού, παρέθεσαν ένα πλούσιο ωραιότατο δείπνο στους νέους βλαστούς της Θεολογικής Σχολής, και για τούτο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμότατα τον π. Κωνσταντίνο, τον π. ’νθιμο και όλους τους συντελεστές αυτής της φιλόξενης βραδιάς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...