Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Uεμέλιος λίθος του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού Παντανάσσης Πάρου

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέσθηκε ο αγιασμός θεμελίου λίθου του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού Παντανάσσης Πάρου την Κυριακη 8 Μαίου 2011.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.Καλλίνικος όπου μεταξύ άλλων είπε ότι o άνθρωπος, ως τέλειο δημιούργημα του Θεού, θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του σώματος της Εκκλησίας του Χριστού. Πλάστηκε για να έχει μια συνεχή επικοινωνία με τον Δημιουργό του,να είναι κοινωνός της Θείας Χάριτος. Το μυστήριο αυτό της επικοινωνίας πραγματώνεται μέσα στην εκκλησία.

Η Εκκλησία αποτελεί μια πνευματική μάνδρα που προστατεύει τα λογικά πρόβατα, είναι μια κιβωτός σωτηρίας για τον πληγωμένο άνθρωπο .Μέσα σε αυτήν όλα τα μέλη κλήρος και λαός, ανεξάρτητα το φύλο και την τάξη είναι ισότημα.Με αυτόν λοιπόν τον απώτερο σκοπό λειτουργεί η Ενοριακή σύναξη,η ενορία δηλ.αποτελεί μια πνευματική Κοινωνία όπου μέσα σε αυτήν καταργείται ο ατομικισμός και πραγματώνεται το εμείς.

Η ενορία αποτελεί το κύτταρο της Εκκλησίας. Κέντρο της ενοριακής μας σύναξης είναι ο Ναός. Όμως στην κοινωνία της εκκλησίας μας υπάρχουν δρώμενα που δεν είναι ανάγκη να διαδραματίζονται μόνο μέσα στο Ναό. Γι'αυτό δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός χώρου βοηθητικού. Σήμερα στην Πάρο υπάρχουν πέντε βοηθητικοί χώροι τα λεγόμενα Πνευματικά Κέντρα. Εκει αναπτύσονται διάφορες δραστηριότητες όπως μελέτες Αγίας Γραφής, συγκεντρώσεις, ομιλίες συνεστιάσεις. Επίσης για τους νέους, συνάξεις χορωδίες, χορευτικά κ.α. Ήδη σε αυτην την ενορία της Παντάνασσας που υπάρχει μια καλπάζουσα πληθυσμιακά ανοδική πορεία το πνευματικό αυτό κεντρο θα αξιοποιηθεί ένεκα του ότι τους θερινούς μήνες ο ελληνικός Τουρισμός κατακλύζει τη Νάουσα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενορία δημιουργήθηκε εδώ και εννέα χρόνια

Γ Κ












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...