Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δωρεάν μέτρηση Οστικής πυκνότητας ( εξέταση Οστεοπόρωσης) από εξειδικευμένους επιστήμονες εντελώς δωρεάν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανηθού Χαλκίδος

Ο Ιερός μας Ναός με την συνεργασία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων του Νόμου μας και τον Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωσης διοργάνωσαν την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2011 και Σάββατο 19 Ιουνίου 2011 στο πνευματικό κέντρο του Ναού δωρεάν εξετάσεις Οστεοπόρωσης και μία ενημερωτική εκδήλωση.
Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2011 και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2011 κατόπιν ραντεβού πραγματοποιήθηκαν οι μετρήσεις Οστεοπόρωσης σε 300 άτομα τα οποία προσήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο μας.
Για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων είχε συσταθεί γραμματεία από την κ Παρασκευή Αγιοστρατίτη η οποία είχε και την ευθύνη των ραντεβού αλλά και των δύο εκκλησιαστικών Επιτρόπων του Ιερού μας Ναού του κ. Ιωάννου Τσίγκανου και του κ. Γερασίμου Μυλωνά.
Το Σάββατο το απόγευμα στις 06:00 μμ πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην οποία μίλησαν διακεκριμένη επιστήμονες.
Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Παρασκευή Αγιοταφίτικη η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων η οποία χαιρέτισε του ομιλιτάς και τους παραβρισκόμενους και τόνισε την αξία της πρόληψης και της ενημέρωσης. Μετά την παρουσία κάλεσε στο Βήμα τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο του Ιερού μας Ναού κ. Γεράσιμο Μυλωνά ο οποίος ανέγνωσε τον χαιρετισμό του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του παν. αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένη επίσκεψη εδώ και ένα χρόνο στα Ιεροσόλυμα μαζί με μία ομάδα ενοριτών.
Μετά του χαιρετισμούς έγινε η έναρξη των εργασιών.
Οι ομιλητές παρουσίασαν στο κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η Οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.
Συγκεκριμένα ο κ Γιώργος Χριστοδούλου Ιατρός Ενδοκρινολόγος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιούς αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσους . Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η Οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπεία.
Η κ. Έφη Γρηγορίου Διαιτολόγος & Διατροφολόγος αναφέρθηκε στη αξία της ισορροπημένης διατροφή αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης επισήμανε της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.
Τέλος η κ. Μέμη Τσεκούρα Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωσης. Παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογο μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης. Που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών .
Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε διάλογος , δόθηκαν απαντήσεις σ ερωτήματα τα οποία έθεσαν στους επιστήμονες οι παραβρισκόμενοι.
Σ το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Θέλουμε δημόσια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο ο οποίος ως πατέρας και ποιμενάρχης μας έδωσε την σεπτή ευλογία του και την ευχή του για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση στο Ιερό μας Ναό και συγκεκριμένα στο Πνευματικό μας Κέντρο.
Εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στον Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωσης που κατέβαλαν τον κόπο του ταξιδίου για να έρθουν στην Χαλκίδα για δύο ολόκληρε ημέρες για να γίνει αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση.
Ευχαριστίες εκφράζουμε στην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων του Νομού μας αλλά και πνευματική θυγατέρα αυτής της Ενορίας την κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη η οποία είχε την γενική ευθύνη της προετοιμασίας αυτής της εκδηλώσεως και την γραμματειακή υποστήριξη στις εξετάσεις οι οποίες έγιναν.
Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένου ομιλιτάς μας τον κ. Γεώργιο Χριστοδούλου Ιατρός Ενδοκρινολόγο , την κ Έφη Γρηγορίου Διαιτολόγο και Διατροφολόγο και την κ. Μέμη Τσεκούρα Πρόεδρος του Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωσης.
Τέλος να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σ’ όσους και όσες συμμετείχαν και κατέκλεισαν αυτές τις ημέρες το Πνευματικό μας Κέντρο γι’ αυτήν την όμορφη προσπάθεια που έγινε εντελώς δωρεάν .
Ως αντίδωρο αυτής της διακονίας είναι η προσευχή μας προς την Παναγία μας ώστε να δίνει πολλά έτη και ευλογημένα γεμάτο υγεία σ’ εσάς και στις οικογένειες σας.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...