Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πλήθη πιστών στα Βριλήσσια για τη θαυματουργό Δεξιά Χείρα του Αγίου Πολυκάρπου

Πλήθη πιστών προσκυνούν καθημερινά την θαυματόβρυτο δεξιά Χείρα του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης που μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Παναγίας Αμπελακιωτίσσης στον Ιερό Ναό των Αγίων δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων, προσδοκώντας τη λύτρωση μέσα από την πίστη και τη συμμετοχή στις Ιερές ακολουθίες.

Αυτή η πράξη, αποδεικνύει ότι στις δύσκολες ημέρες που διανύει η Πατρίδα μας, ο κόσμος έχει στραφεί στην Εκκλησία, νιώθοντας ότι αυτή μονάχα είναι η Κιβωτός της σωτηρίας, θεωρώντας πλέον την πίστη στο Θεό ως μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο εξόδου από την κρίση.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και η έλευση του ιερού Λειψάνου το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Πρόκειται περί σπουδαίου εκκλησιαστικού γεγονότος για την Ενορία αλλά και για τα Βριλήσσια γενικότερα διότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται Ιερό Λείψανο την περιοχή του Δήμου Βριλησσίων.

Τον Άγιο Πολύκαρπο, συνόδευσε από το μοναστήρι της Παναγίας Αμπελακιωτίσσης της Ιεράς μητροπόλεως Ναυπάκτου ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσ.Αρχιμ.π. Πολύκαρπος.

Την Τιμία Χείρα υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών κ.Ιωάννης και Ιερείς από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π.Νεκτάριος Καρσιώτης εκ της Ιεράς Μονής Πεντέλης

Με την άφιξη της Τιμίας Χειρός του Αγίου Πολυκάρπου ξεκίνησαν μια σειρά από λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 1 Ιουλίου 12 το μεσημέρι.

Το πλήρες πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων βρίσκετε αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού
www.agioi12apostoloi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...