Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Εκδημία ιερέως Χρυσάνθου Καμπουράκη Ιεράς Μητροπόλεως Καλύμνου

Με θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Καλύμνου παρουσία του Ιερου Κλήρου, των Ιεροψαλτων της Νήσου και του ευσεβούς λαού, προέπεμψε στην τελευταία του κατοικία, στον Κοιμητηριακό Ναό του Ταξιάρχη Καλύμνου τον Εφημέριο αυτού, αιδεσιμώτατο π. Χρύσανθο Καμπουράκη,


την Δευτέρα 27.6.2011.
Ο μεταστάς, άξιος λευίτης της Εκκλησίας, υπηρέτησε το Ιερό θυσιαστήριο επί εικοσιπέντε συναπτά έτη και άφησε μνήμη αιωνία. Ο μακαριστός π. Χρύσανθος, καλοκάγαθος, εργατικός και άξιος διάκονος του αγίου θυσιαστηρίου, θα μείνει στη μνήμη πάντων ημών και το κενό το οποίο άφησε στην Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους και Ταξιάρχου, που υπηρέτησε ευόρκως, στους συνεφημερίους του και ιδιαιτέρως στην Ιερά Μητρόπολη που αόκνως και ανιδιοτελώς προσέφερε τις υπηρεσίες του, γίνεται αισθητό. Ο π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος ομίλησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου κατά την Εξόδιο Ακολουθία και σκιαγράφησε δια της συντόμου επικηδείου ομιλίας του τον άξιο Λευίτη.


Επίσης, ομίλησε και ο Μητροπολίτης μας ο οποίος αναφέρθη στην προσφορά του Λευίτου της Κυρίου, και ευχήθηκε όπως ο Άγιος Θεός αναπαύση την μακαριστή ψυχή του εν χώρα ζώντων εν σκηναίς δικαίων, το Καλυμνιακό χώμα που θα σκεπάσει το σκήνος του να είναι ελαφρό, εις δε την οικογένειά του ο Κύριος, ο αρχηγός της ζωής και του θανάτου, παράσχει βάλσαμο παρηγορίας.


Ας είναι αιωνία του η μνήμη και αγήρως
.


  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...