Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αντιφώνηση Υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στην τελετή υποδοχής του στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Πανοσιολογιότατε άγιε Καθηγούμενε, και Σεβαστέ μου πατέρα Αλέξιε,
Αισθάνομαι την ανάγκη να Σας εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες και την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για την θερμή υποδοχή που επιφυλάξατε στην συνοδεία μου και σ’ εμένα.


Ευχαριστώ θερμά την Σεβαστή Αδελφότητά Σας.
Είναι γνωστή η φιλοξενία που με τόση αρχοντιά προσφέρει το μοναστήρι Σας και Εσείς προσωπικά.
Ήθελα να Σας μεταφέρω τον σεβασμό και την αγάπη του Πρωθυπουργού, με τον οποίο γνωρίζεσθε προσωπικά και ο οποίος ιδιαιτέρως τιμά το έργο και την προσφορά Σας στο Άγιο Όρος και όχι μόνο.
Γνωρίζετε πολύ καλά τους αγώνες, τις αγωνίες και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, Σας θεωρούμε συμπαραστάτη μας.
Η ιστορική πορεία της μοναστικής Πολιτείας του Άθω, κατέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία την συμβολή, συμμετοχή, αλληλεγγύη, προσφορά και ιδιαιτέρως την προθυμία για κάθε θυσία των οικιστών της, στις δύσκολες περιστάσεις που, κατά καιρούς, πέρασε η Χώρα μας.
Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, όπως για το ότι, στον Ελληνικό χώρο περιλαμβάνεται ο εξαίσιος Άθως με την τεράστια και μεγάλης σημασίας πολιτιστική κληρονομιά, η οποία συνεχίζεται και επεκτείνεται χάρις στην παρουσία και προσφορά των οικιστών του.
Η σημερινή Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της και ο ομιλών, ως καθ’ ύλην αρμόδιος για το Άγιον Όρος, το γνωρίζουμε, το εκτιμούμε και το τιμούμε.

Πατέρα Αλέξιε.
Αναγνωρίζουμε, αποδεχόμαστε και ενστερνιζόμαστε τα προβλήματα και τις ανάγκες Σας.
Είμαστε κοντά Σας, όπως και Εσείς σ’ εμάς.
Ό,τι μπορούμε θα το κάνουμε. Πάντοτε μαζί Σας.
Σας ευχαριστώ και ζητώ την ευλογία Σας.

01.jpg
02.jpg
03.jpg
05.jpg
06.jpg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...