Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Γη της Επαγγελιας: Κατασκήνωση περιόδου αγοριών 2011 της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων

Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 67 παιδιά, ηλικίας από 10 έως 17 ετών.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές ομαδικής έντονης ζωής, να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα,

διαγωνισμούς γνώσεων και πνευματικές ομιλίες. Για πρώτη φορά, το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού έγινε εκτός της κατασκήνωσης, σε έναν ειδυλλιακό χώρο κοντά στην Ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν νέα ομαδικά παιχνίδια όπως το orienteering, τα οποία οργανώθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Κακκαβά και ενθουσίσαν τους κατασκηνωτές. ‘Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώθηκε ελληνική βραδιά με ελληνικούς μεζέδες και μουσική καθώς και προβολές ενημερωτικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα στη γιγαντοοθόνη 4Χ4 m! Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές καθώς και την προσωπική επαφή των κατασκηνωτών μεταξύ τους και με τους ομαδάρχες τους, σκοπός ήταν να δοθεί στα παιδιά το μήνυμα της φιλίας της αγάπης της συνεργασίας, το πνεύμα της ομαδικότητας.

Με ιδιαίτερη χαρά οι κατασκηνωτές υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, ο οποίος μίλησε μαζί τους πνευματικά και πατρικά και τους μετέφερε την δική του πολυετή εμπειρία ως κατασκηνωτής.

Όμως εξίσου σημαντικές ήταν οι πνευματικές ευκαιρίες και εμπειρίες που δόθηκαν με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως, καθώς και με τον κατανυκτικό και ανεπανάληπτο εκκλησιασμό στον ιστορικό ναό της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας, όπου κηρύχθηκε η Ελληνική Επανάσταση, ο οποίος παραχωρήθηκε στους κατασκηνωτές, με την ευλογία του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής πατρός Ευσεβίου. Τα πρωινά αγιογραφικά με την ευγενική συνεργασία του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου π. Ευσεβίου, του π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού Καλαβρύτων, και των ομαδαρχών Ιωάννου Θεοδωρακοπούλου, φοιτητού Θεολογίας, Χρήστου Πανούτσου, διδασκάλου, Ανδρέα Παπαβραμοπούλου, θεολόγου, και του Κωνσταντίνου Νικολοπούλου, διδασκάλου της Ελληνικής Γλώσσας, έδωσαν την αφορμή στους κατασκηνωτές να προσεγγίσουν τα κείμενα της Αγίας Γραφής και να κατανοήσουν ότι μπορούμε με τη χάρη του Θεού να αλλάξουμε, να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας, καταπνίγοντας τα πάθη και τον εγωισμό μας, κάνοντας πράξη και βίωμα την αγάπη προς όλους και την ευαγγελική αρχή ότι στο πρόσωπο του άλλου είναι ο Χριστός.

Η κατασκηνωτική περίοδος έκλεισε με μια εξαιρετική γιορτή, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου, πολλών ιερέων, των γονέων των κατασκηνωτών, κατά την οποία τα παιδιά τραγούδησαν με την ψυχή τους, με τη συνοδεία της καταπληκτικής ορχήστρας από τους ίδιους τους κατασκηνωτές, ενώ τους διασκέδασαν με έξυπνα και χαριτωμένα ψυχαγωγικά σκετσάκια !

Στην συνέχεια έλαβε το λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης, ο οποίος αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τα παιδιά, τον Αρχηγό και τα στελέχη της κατασκήνωσης, απευθύνθηκε προς στους γονείς, αναφέρθηκε στο σπουδαίο εποικοδομητικό και πνευματικό έργο που επιτελείται στην κατασκήνωση, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μόνο ο Χριστός και η ζωή μας κοντά Του αποτελεί την καλύτερη προστασία, θωράκιση και εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας, που αποτελούν την ελπίδα της μελλοντικής κοινωνίας. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος τόνισε ότι το έργο που επιτελέστηκε στην κατασκήνωση, θα πρέπει να συνεχιστεί τον ερχόμενο χειμώνα μέσα από τις τακτικές συναντήσεις των κατασκηνωτών για μια περαιτέρω σύσφιγξη της φιλίας και της επικοινωνίας μεταξύ τους. Έτσι πρότεινε να τελείται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα θεία λειτουργία για τους κατασκηνωτές, και να πραγματοποιηθούν συναντήσεις στο χώρο της Κατασκηνώσεως τα Χριστούγεννα και στην αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την άρτια και άψογη οργάνωση και λειτουργία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, εργάστηκαν εθελοντικά και δυναμικά, με ένθερμο ζήλο, θυσιάζοντας τον προσωπικό πολύτιμο χρόνο τους, παρά τις οικογενειακές, εκπαιδευτικές, επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους, τα στελέχη μας, υπό την εποπτεία και την ανεξάντλητη αγάπη για την νεότητα του κ. Βασιλείου Ζησίμου, Θεολόγου και Αρχηγού της Κατασκηνώσεως, του Υπαρχηγού Αιδ/του π. Αθανασίου Λιακoπούλου, του επιτελικού στελέχους Αιδ/του π. Βασιλείου Νικολοπούλου, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, αξιοποιώντας δημιουργικά την προηγούμενη εμπειρία τους, και έτσι απέδωσαν καρποφόρο έργο, κερδίζοντας τις καρδιές και την φιλία των μικρών μας φίλων.

Οι Ομαδάρχες και οι Βοηθοί τους ήταν οι:
Σωτήριος Χάλλας
Ιωάννης Κανακάρης
Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος
Χρήστος Πανούτσος
Ανδρέας Ζυγούρας,
Βασίλειος Τσαβαλάς
Ηλίας Διαμαντής
Κωνσταντίνος Βορύλας
Λάμπρος Ζαφειρόπουλος
Παναγιώτης Βούλγαρης
Δημήτρης Θανασούλιας



Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς όλους, όσους εργάστηκαν, για την επιτυχία της Κατασκήνωσης.


undefined   undefined

undefined   

   

   undefined

   

   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...