Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η Χίος θρηνεί για τον Ποιμενάρχη της - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Διονυσίου

Mε πληροφορίες από Kounoupi.gr
Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί από τα ξημερώματα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Χίου, κυρού Διονυσίου με τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου
να δίνουν σύσσωμες το παρόν. Η σωρός του Μακαριστού Διονυσίου, έφθασε σήμερα τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής και παρελήφθη από τον Ταξίαρχο της 96 ΑΔΤΕ, Μενέλαο Μεϊμάρη και εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Στο σημείο σπεύδουν συνεχώς απλοί πολίτες και προσωπικοί φίλοι του εκλιπόντος ενώ στο χώρο υπάρχει άγημα του Μηχανικού. Αναφορικά με το τελετουργικό κομμάτι, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 12.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου ο οποίος θα φθάσει στο νησί αεροπορικώς στις 09:30 το πρωί της Τρίτης. Το παρών εκτός των άλλων θα δώσει και ο Α’ υπαρχηγός σώματος Αντιστράτηγος Σεφερλής εκπροσωπώντας το Γενικό Επιτελείο Στρατού καθώς και εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Τελετάρχης έχει οριστεί ο υποδιοικητής της Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχης Χρήστος Δρίβας με βοηθό τον Διοικητή του Λόχου Στρατηγείου Λοχαγό Νικόλαο Πολίτη ενώ εποπτεύον της Μητρόπολης έχει αναλάβει ο άγιος Μήθυμνας κ.κ. Χρυσόστομος.

Η ταφή του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Μακάριο στο Αίπος όπου στρατιωτικό άγημα θα απονείμει τιμές και θα εκτελέσει αποχαιρετιστήριες βολές.
















































undefined



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...