Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Tριήμερο πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Με σεμνότητα εόρτασε ο Ναός της Αγίας Μαρίνης, στην ομώνυμη περιοχή της Ηλιούπολης την μνήμη της εφόρου του. Το τριήμερο των εκδηλώσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Ιουλίου με το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, το οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος επικουρούμενος από κληρικούς του Ναού.


Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολυκάρπου, ο οποίος και χειροτόνησε εις διάκονο τον ελλογιμώτατο κ. Παναγιώτη Τσαούση. 



Ακολούθως εψάλλη πενταετές μνημόσυνο του μακαριστού άρχοντος Ιωάννου Χατζηφώτη, για την προσωπικότητα του οποίου μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ευάγγελος Αρχοντούλης. Το απόγευμα εψάλη ο μέγας Εσπερινός υπό του αυτού Αρχιερέως παρουσία κληρικών από όμορες και μακρινές ενορίας, των αρχών της Πόλεως και πλήθους πιστών.


Ακολούθησε από τις 20:30 έως τις 23:30 το Λαϊκό πανηγύρι, με χορούς τους οποίους ξεκίνησαν τα τοπικά συγκροτήματα των Ηπειρωτών και Κρητών Ηλιουπόλεως, με κλήρο, άρχοντες και λαό να συμμετέχει σ΄αυτούς, υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας που απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια και μουσική.

Στη συνέχεια έγινε Ιερά Αγρυπνία έως τις πρώτες πρωινές ώρες και το πρωί εψάλη ο Όρθρος και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Ισπανίας, ο όποιος και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Παναγιώτη Τσαούση.


Το απόγευμα στις 18:30, ο Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος έψαλλε μετά ετέρων κληρικών τους 24 οίκους των χαιρετισμών στην Μεγαλομάρτυρα. Στις 19:15 εκίνησε ο εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πολυκάρπου και ακολούθησε στις 20:15 η λιτανεία των τιμίων Λειψάνων και της ιεράς Εικόνος της παιδομάρτυρος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνού. Μετά την επιστροφή στο Ναό στις 21:15 τελέσθηκε υπό κληρικών του Ναού η ιερά Παράκλησις εις στην Αγία.


Την ερχόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου, θα ψαλλεί το κτητορικό Μνυμόσυνο, κατά την τάξη που καθιέρωσε ο ποτέ ακμάζων Σύλλογος Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...