Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Προστάτης Άγιος της Προοδευτικής

Με ομόφωνη απόφαση του Δ Σ της Προοδευτικής και με ιδιαίτερη χαρά μετά από 84 χρόνια ιστορίας της ομάδας μας έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να χαρακτηρίσουμε ως επίσημο προστάτη Άγιο της Προοδευτικής τον γέροντα Πορφύριο (1906-1991).
Οι λόγοι που μας επέβαλλαν αυτή την απόφαση εκτός από την πίστη μας είναι και τα γεγονότα που μας έγιναν γνωστά από την ημέρα που φίλαθλος της ομάδας μας βρήκε την εικόνα του

στην οδό Π Ράλλη. Παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει από πάνω της εκατοντάδες αυτοκίνητα εντούτοις ανασηκώθηκε από τον ίδιο χωρίς κανένα σημάδι .Επειδή ο ανωτέρω φίλαθλός μας δεν γνώριζε το όνομα του Αγίου μέσω ίντερνετ ζήτησε πληροφορίες που τον άφησαν έκπληκτο όταν έμαθε το βίο του, τα θαύματά του αλλά και το γεγονός ότι το όνομα Πορφύριος το έλαβε σε ηλικία 21 ετών στις 27/07/1927 από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Πορφύριο.

Χαρακτηριστικό της ζωής του ήταν ότι επί 33 χρόνια ήταν εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου κάτω από την Πολυκλινική Αθηνών στην Ομόνοια όπου βοήθησε πολλούς ασθενείς μέσω της διόρασης που τον διέκρινε και ήταν ένα από τα χαρίσματά του .

Η δύναμη της προσευχής ήταν εκείνη που τον έκανε να επικοινωνεί με πολλούς ανθρώπους που τον είχαν ανάγκη σε όλο τον κόσμο και αυτά αναφέρονται σε πολλά βιβλία που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου (η Μεταμόρφωσης του Σωτήρος) στο Μήλεσι Ωροπού, τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε, αφού από εκεί αντλήσαμε όλα τα στοιχεία μέσω ίντερνετ (www.porphyrios.net)

Ήδη η εικόνα του κοσμεί την αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου των Γραφείων του Σωματείου μας ενώ υπήρχε και στον αγιασμό που έγινε στο γήπεδό μας .

Σε μία περίοδο που το Ελληνικό ποδόσφαιρο πλήττεται από πολλά σκάνδαλα, η Προοδευτική Νεολαία επιθυμεί να προάγει τον πολιτισμό και τις Ελληνικές παραδόσεις δια μέσου των Χριστιανικών Αξιών που είναι η ευγενής άμιλλα απέναντι στους αντιπάλους και όχι ο πόλεμος συμφερόντων. Εδώ θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και τα δικά μας λάθη απέναντι σε οποιοδήποτε Σωματείο έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση στο παρελθόν. Ελπίζουμε το έγγραφο αυτό να γίνει ο συνδετικός κρίκος με φιλάθλους άλλων Σωματείων, έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν γεγονότα που δεν προάγουν πολιτισμό αλλά και διώχνουν τους φιλάθλους από τα γήπεδα .

Επειδή το χρώμα μας είναι το πορφυρό, ίδιο με αυτό του χιτώνα της Παναγίας ,επειδή το 1927 ιδρύθηκε το Σωματείο μας και επειδή πιστεύουμε ότι οι ανθρώπινες αθλητικές ικανότητες από μόνες τους δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα αθλητικό αγώνα, αλλά χρειάζεται και η προσευχή που θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις σε οποιαδήποτε δυσκολία, θεωρήσαμε απαραίτητη αυτή μας την απόφαση την οποία ελπίζουμε να δεχθούν και οι αθλητές μας αλλά και οι φίλαθλοί μας για την ανάταση της ψυχολογίας όλων μας και κυρίως για την ένωση όλων των δυνάμεων της Προοδευτικής.

Κορυδαλλός, 28/ 07/ 2011

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ        ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΖΙΕΡΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...