Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο ξεκίνημα για τον Τομέα Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος και της μέριμνάς της για τη νεότητα έχει αναπτύξει ιδιαίτερη πρόνοια για τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα και το Αναλόγιο, ως Ιερόπαιδες ή Αναγνώστες. Η προσπάθεια αυτή, που έχει πλούσια παράδοση και καρποφορία στην Ιερά Μητρόπολή μας, γίνεται μέσα από τον Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων.

Ο Τομέας διοργανώνει κάθε χρόνο συναντήσεις, ομιλίες, εκδρομές και ποικίλες δραστηριότητες, προσβλέποντας στην ουσιαστική κατάρτιση των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων σε θέματα πίστεως και ζωής, ευελπιστώντας ότι από αυτούς βλαστούς θα προέλθουν τα ευσυνείδητα μέλη, τα αυριανά στελέχη και οι μελλοντικοί κληρικοί της Εκκλησίας μας. Κάθε παιδί και νέος που διακονεί σε κάποιο ιερό βήμα ή ψαλτήρι των ενοριών της Μητροπόλεώς μας έχει θέση στη συντροφιά αυτή, η οποία δεν είναι μία κλειστή ομάδα αλλά μία όμορφη μεγάλη παρέα νέων που πιστεύουν στο Θεό, αγαπούν τη Θεία Λατρεία και θέλουν να έχουν ενεργό συμμετοχή σ' αυτή. Γι' αυτό και καλούνται όλοι αυτοί οι νέοι να συμμετάσχουν. Για να διακονούν στη Θεία Λειτουργία με επίγνωση, για να γνωρίζουν ό,τι διαβάζουν και ψάλλουν, για να διατηρήσουν ουσιαστική σχέση με το Χριστό και την Εκκλησία Του.

Και εφέτος η τοπική εκκλησία της Δημητριάδος, συνεχίζοντας μία παράδοση ετών, οργανώνει ποικίλες δράσεις, ομιλίες και εξορμήσεις, για όλους τους Αναγνώστες, τους Ιερόπαιδες, τους νέους και τα παιδιά που διακονούν στα αναλόγια των Ναών μας.

Ο Αγιασμός έναρξης, θα τελεστεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011 στον γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βόλου (Αντωνοπούλου με Δημ. Γεωργιάδου) στις 18.30.

Υπεύθυνος του Τομέα είναι ο Διάκονος Καλλίνικος Γεωργακόπουλος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...