Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Ιατρός - Ιεραπόστολος στο Καμερούν της Αφρικής στη Φανερωμένη Χολαργού

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Ιατρός - Ιεραπόστολος στο Καμερούν της Αφρικής την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα είναι ομιλητής στο κυριακάτικο Αρχονταρίκι για γονείς.
Το Κυριακάτικο Αρχονταρίκι για γονείς είναι η νέα δραστηριότητα της ενορίας μας, που αντικατέστησε τη Σχολή Γονέων.

Κάθε Κυριακή στις 10.30 το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία σύζυγοι, γονείς και νέοι συναντώνται στη νέα αίθουσα του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου (κάτω από το Παρεκκλήσιο του αγίου Ραφαήλ). Στόχος η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, η διδασκαλία του ενός κυρίως από τα λάθη και τις παραλείψεις του άλλου, αλλά και το μοίρασμα του οράματος για μια ζωντανή ενορία σε καιρούς δύσκολους.

Ορισμένες φορές ένας ομιλητής αναπτύσσει κάποιο θέμα, άλλοτε αυτό γίνεται από τους εφημερίους του Ναού μας και άλλοτε πάλι απλώς δίνεται η δυνατότητα να ξεδιπλωθούν οι σκέψεις και οι αγωνίες, με συντονιστή τον π. Κωνσταντίνο Στούμπο, που είναι και ο υπεύθυνος της νέας δραστηριότητας.

Την ίδια ώρα λειτουργεί δημιουργική απασχόληση παράλληλα με την κατήχηση για τα παιδιά των γονιών, που συμμετέχουν, έτσι ώστε την ίδια ώρα γονείς και παιδιά να νιώθουν το αληθινό μητρικό ενδιαφέρον της ενορίας. Γι’ αυτό και το σύνθημα της νέας προσπάθειας είναι ακριβώς «Μαζί με τους γονείς... Μαζί με τα παιδιά...».

Η ενορία μας, στην προσπάθεια να σταθεί δίπλα στους συζύγους και γονείς, στον δύσκολο μα και όμορφο αγώνα τους για μια ζωντανή και ζεστή οικογενειακή ζωή, διοργανώνει τακτικές συναντήσεις για γονείς.

Το Κυριακάτικο Αρχονταρίκι αποτελεί μια προσπάθεια της ενορίας μας να βοηθήσει ουσιαστικά το κύτταρο της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου, την οικογένεια. Με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη σκεπάζουμε το θεσμό της οικογένειας, τη μικρογραφία της Βασιλείας του Θεού, μια άλλη μορφή Εκκλησίας, την "κατ΄ οίκον" Εκκλησία. Τα θέματα που αναπτύσσονται αφορούν στις συζυγικές και γονεϊκές σχέσεις, την αγωγή των παιδιών και των εφήβων, την ανάγκη θαλπωρής και ζητήματα καθημερινότητας.

Το Κυριακάτικο Αρχονταρίκι είναι καρπός αγάπης και ευθύνης. Αγάπης της Εκκλησίας μας προς τα νέα ζευγάρια και ευθύνης των ποιμένων της εμπρός στα ογκώδη προβλήματα της συζυγίας. Συνιστά μια συστηματική προσπάθεια για ποιμαντική καθοδήγηση των γονέων και των υποψηφίων γονέων στη σωστή αντιμετώπιση των δυσκολιών του εγγάμου βίου. Σ' αυτή την προσπάθεια οδηγός είναι η εμπειρία των Πατέρων, πού μεταστοιχειώνεται σε πράξη και ζωή.

Με το Κυριακάτικο Αρχονταρίκι η ενορία μας προετοιμάζει τους νέους να γίνουν ευτυχισμένοι σύζυγοι και πετυχημένοι γονείς. Να δημιουργήσουν δηλ. μια συγκροτημένη χριστιανική οικογένεια.

Ειδικευμένοι ομιλητές -Ιερείς, πανεπιστημιακοί καθηγητές, ψυχολόγοι, συγγραφείς, σύμβουλοι οικογένειας, κοινωνικοί λειτουργοί-με μεγάλη προθυμία, αγάπη και ενθουσιασμό προσφέρουν γνώση, χρόνο και εμπειρία. Τα θέματα που αναπτύσσουν είναι κοινωνικού, ιατρικού, φιλοσοφικού και θεολογικού χαρακτήρα. Όλα επιλεγμένα για να υπηρετούν τον βασικό μας σκοπό. Εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος ακολουθεί πάντα τις εμπεριστατωμένες, κατανοητές και με ουσιαστικό περιέχομενο εισηγήσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...