Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Φωτογραφίες από την υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από την Άνδρο στον Πειραιά

Φωτογραφίες: Συνοδοιπορία / Στάθης Τσιμούρης
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η πόλη του Πειραιά τεμάχιο Ιερού Λειψάνου, του προστάτου των ναυτικών, Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, το οποίο κατέφθασε από την

Άνδρο. Στην προβλήτα του λιμένος του Πειραιώς το μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος με το σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος «Άγιος Ευστράτιος» 
Η Υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο πρώτο λιμάνι της χώρας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια η Ιερά πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου και θα παραμείνει έως τις 7 Δεκεμβρίου.
Με την εναπόθεση του Ιερού Λειψάνου στο Ναό, τελέστηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, ευχαρίστησε τόσο τον Μητροπολίτη Σύρου, όσο και τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο, για την τιμή και την Ευλογία να παραβρίσκεται ο «κανόνας πίστεως» στον Πειραιά.
Ο Μητροπολίτης Σύρου από την πλευρά του, ευχήθηκε ο προστάτης των ναυτικών Άγιος Νικόλαος, να κατευνάζει τα κύματα, να είναι δίπλα στους Καπετάνιους και να τους δείχνει πάντοτε τα ασφαλή λιμάνια. Αναφερόμενος μάλιστα στις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας, ευχήθηκε ο Άγιος να κατευθύνει την πατρίδα μας που περνάει φουρτούνες και τρικυμίες και να μας βγάλει σε ήρεμο και ασφαλές λιμάνι, καταλήγοντας πως εάν αυτή την ώρα δεν στηρίξει ο ένας τον άλλον και δεν κρατήσει ο ένας το χέρι του άλλου, δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Πατρίδος.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...