Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Ο Άνθρωπος στις κρίσιμες εποχές» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Ο Καθηγητής κ. Σταύρος Μπαλογιάννης την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα αναπτύξει το θέμα «Ο Άνθρωπος στις κρίσιμες εποχές».
Όπως πάντα οι διαλέξεις
του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης γίνονται στοΣυνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης κάθε Δευτέρα στις 19:00 και η Είσοδος είναι ελεύθερη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO κ.ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Καθηγητής κ. Σταύρος Μπαλογιάννης γεννήθηκε εις την Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Μετεκπαιδεύθη εις το Ινστιτούτο Νευρολογίας του Λονδίνου National Hospital, Queen Square και Maida Vale Hospital, εις το Πανεπιστήμιο Louvain εις το Βέλγιο, εις το Πανεπιστήμιο Pensylvania εις την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, εις το ΠανεπιστήμιοYale εις το New Haven και εις το Πανεπιστήμιο Nihon του Tokyo.
Έλαβε την ειδικότητα της Νευρολογίας – Ψυχιατρικής και της Νευροπαθολογίας.
Εκλήθη ως επισκέπτης Καθηγητής εις το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, εις το Πανεπιστήμιο του Harvard, εις το Πανεπιστήμιο Τσανγκτσουνκ της Κίνας και εις την Κένυα.
Το ερευνητικό έργο του κ. Μπαλογιάννη αναφέρεται κυρίως εις τις εκφυλιστικές παθήσεις του ΚΝΣ, εις τα απομυελινωτικά νοσήματα, εις την μελέτη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, εις τους όγκους του ΚΝΣ, εις τις μυϊκές παθήσεις και την Μυασθένεια.
Ως διδάσκων Καθηγητής εκλήθη από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Αλεξανδρουπόλεως δια την διδασκαλία του μαθήματος της Νευρολογίας.
Επί σειρά ετών, ο Καθηγητής κ. Μπαλογιάννης εδίδαξε, ως εντεταλμένος Υγηγητής, εις την Θεσσαλονίκη και Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος 42 Επιστημονικών Εταιρειών.
Συμετείχε με ανακοινώσεις σε 345 Συνέδρια εκ των οποίων σε 150 ήτο προσκεκλημένος ομιλητής.
Συνέγραψε 480 εργασίες και 17 Συγγράμματα.
Είναι Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής εις την Α΄ Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ, του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...