Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σε κτίρια της Ιεράς Μητροπόλεως το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου

Ιδιαίτερης σημασίας για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Μελισσάτικα, θεωρείται η αποδοχή εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αιτήματος του Δήμου Βόλου, για την μεταστέγαση σε κτίρια της Τοπικής Εκκλησίας του υπό κατασκευήν 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου (που εδρεύει στα Μελισσάτικα), έως και το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, σύμφωνα με την Σύμβαση παραχώρησης κτιρίου, που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, παραχωρεί έξι αίθουσες διδασκαλίας καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους του συγκροτήματος κτιρίων στο Αλιβέρι, στο οποίο στεγάστηκε το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Άγιος Απόστολος ο Νέος», κατά το πρόσφατο παρελθόν. Η παραχώρηση γίνεται άνευ ουδενός ανταλλάγματος και θα ισχύσει μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2012, καθώς η Ιερά Μητρόπολη επιθυμεί να συμβάλει στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών της περιοχής.

Ο Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του 7ου Δημοτικού Σχολείου στις νέες εγκαταστάσεις θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 10 π.μ. από τονΣεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...