Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Το αλφαβητάρι της Κατασκήνωσης "

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 φιλοξενήθηκε στην ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών ο ιεροδιάκονος π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, διευθυντής

του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να μιλήσει σε σύναξη στελεχών των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Ο π. Ιωαννίκιος διακόνησε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Το απόγευμα, στις 5:30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία στην κεντρική αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Ναού με θέμα "Το αλφαβητάρι της Κατασκήνωσης ".




Τα στελέχη των κατασκηνώσεων ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για επικοινωνία και επιμόρφωση στον ευαίσθητο αυτό τομέα της μέριμνας για τη νεότητα.
Ο π. Ιωαννίκιος αντλώντας από τη μεγάλη του εμπειρία στις παιδικές κατασκηνώσεις "Παναγία η Φανερωμένη" στη Λευκάδα, παρουσίασε κατασκηνωτικά θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με αυτόν τον τομέα της ποιμαντικής. Αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τα στελέχη της κατασκήνωσης και υπέδειξε νέους τρόπους για να γίνει πιο ελκυστική, ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική η διαμονή των παιδιών.

Ολόκληρη η ηχογραφημένη ομιλία υπάρχει στον δικτυακό τόπο της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών (www.inag.gr) στη διεύθυνση: www.inag.gr/omilia%20kataskinosis.html .


ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΠΩΠΙΑΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...