Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ομάδα Ελλαδιτών κληρικών στους Αγίους Τόπους

του Νίκου Παπαχρήστου
Η προώθηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων στους Αγίους Τόπους, με στόχο την ενίσχυση του Παλαιφάτου και Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων,
βρίσκεται στο επίκεντρο της τετραήμερης επισκέψεως που πραγματοποιεί ομάδα κληρικών Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλλάδος,
μαζί με τον Αρχιμ. Σπυριδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλη του ίδιου Γραφείου.

Η ομάδα των κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε δεκτή την Παρασκευή από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο ο οποίος ευλόγησε τις προσπάθειες και το έργο τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την μεγάλη οικονομική κρίση και τη δοκιμασία που περνάει η Ελληνική Κοινωνία, οι πιστοί εξακολουθούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν τους Αγίους Τόπους τόσο για να λάβουν την ευλογία του Παναγίου Τάφου όσο και για να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και για την Πρωτόθρονη και μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως όσο και για την Αλεξανδρινή Εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου και το απομονωμένο στην Βιβλική έρημο του Σινά, Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...