Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αίτημα κληρικών-εκπαιδευτικών προς τον Γ.Γ.Θρησκευμάτων

amen.gr
Επιστολή στο Γενικό Γραμμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή απέστελε πρόσφατα η Αδελφότητα Κληρικών Εκπαιδευτικών «Κοσμάς ο Αιτωλός» ζητώντας την παρέμβασή του για "την απόδοση του δικαιώματος να επιλέξουμε με ρητή δήλωσή μας τη θέση που επιθυμούμε να κατέχουμε ως οργανική". Στην επιστολή σημειώνεται πως "η λύση αυτή θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου και θα επιλύσει εν τη γενέσει ζητήματα υπηρεσιακής καταστάσεως του κλάδου μας, χωρίς σε καμιά περίπτωση να επηρεάσει τη συμβολή μας στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας".

Ακολουθεί η επιστολή της Αδελφότητας Κληρικών Εκπαιδευτικών "Κοσμάς ο Αιτωλός" :

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ

Οι κληρικοί εκπαιδευτικοί κατανοούν τα προβλήματα που επέφερε η οικονομική κρίση και προθύμως συμμετέχουν στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγιάνσεως της πατρίδας μας. Για τον λόγο αυτόν δεχθήκαμε αγογγύστως τη μείωση των αποδοχών της μίας θέσεώς μας κατά 70%, που επιβλήθηκε έπειτα από κοινή απόφαση του Υπουργείου και της Εκκλησίας μας, κατά τις συναντήσεις της Μικτής Επιτροπής Εκκλησίας και Πολιτείας για την αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Εκ της διατυπώσεως, ωστόσο, της Εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την οποία υλοποιήθηκε η ανωτέρω απόφαση περικοπής των αποδοχών μας, δημιουργήθηκε ένα ζήτημα ως προς το κριτήριο συστηματικής κατατάξεως των θέσεων που κατέχουμε, σε «πρώτη», δηλαδή οργανική, και δεύτερη. Η κατάταξη των θέσεών μας με βάση τον χρόνο διορισμού μας μεταβάλλει την υπηρεσιακή μας κατάσταση, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε κατά το παρελθόν μεταφέρει τα χρόνια εφημεριακής υπηρεσίας στην εκπαιδευτική μας θέση.

Για το ζήτημα αυτό το Γ.Λ.Κ. με έγγραφά του προς το Υπουργείο Παιδείας ζητά από Εσάς να προσδιορίσετε τον τρόπο κατατάξεως των θέσεών μας.

Γνωρίζοντας και εκτιμώντας βαθύτατα το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζετε κάθε θέμα της αρμοδιότητάς Σας, την ισόρροπη και αμερόληπτη στάση Σας έναντι όλων, αλλά και τη δίκαιη κρίση Σας, παρακαλούμε θερμά για την επίλυση του προβλήματός μας, με την απόδοση του δικαιώματος να επιλέξουμε με ρητή δήλωσή μας τη θέση που επιθυμούμε να κατέχουμε ως οργανική. Η λύση αυτή θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου και θα επιλύσει εν τη γενέσει ζητήματα υπηρεσιακής καταστάσεως του κλάδου μας, χωρίς σε καμιά περίπτωση να επηρεάσει τη συμβολή μας στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας.

Σας διαβεβαιώνουμε τέλος ότι, οι κληρικοί εκπαιδευτικοί, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, είμαστε πάντοτε στη διάθεση του Υπουργείου και Υμών προσωπικώς προκειμένου να συμβάλουμε παντοιοτρόπως προς όφελος της πατρίδας μας.

Για το Δ.Σ.

Με τιμή
Πρωτοπρεσβύτερος

Λάμπρος Ανδρεάκης


Δ/ντής – Διδάκτωρ Θεολογίας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...