Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Canterbury Rowan Williams στο Ναό της Αναστάσεως (video)

Εκ της Αρχιγραμματείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Την Πέμπτην, 20ην Ιανουαρίου /2αν Φεβρουαρίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κανταρβουρίας κ. Rowan Williams, εις το πλαίσιον της επισκέψεως αυτού
εις την Αγίαν Γην από Παρασκευής, 14ης /27ης Ιανουαρίου -Πέμπτης 20ης Ιανουαρίου /2ας Φεβρουαρίου 2012, έχων αποδώσει παλαιότερον επίσκεψιν εις το Πατριαρχείον, επεσκέφθη το παρεκκλήσιον της Μονής Αβραάμ και τον Φρικτόν Γολγοθάν εις τον Ναόν της Αναστάσεως.

Εις το παρεκκλήσιον της Μονής Αβραάμ επί του λόφου Μορία-Γολγοθά, ένθα ο Πατριάρχης Αβραάμ προσήγαγε τον υιόν αυτού Ισαάκ δια θυσίαν, ο Αρχιεπίσκοπος Κανταρβουρίας ετέλεσε θείαν Λειτουργίαν της Εκκλησίας αυτού νωρίς την 8.00 π.μ. της ως άνω ημέρας.

Τούτο συνέβη εις το πλαίσιον παλαιάς διευθετήσεως μεταξύ Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και Αγγλικανικής Εκκλησίας, συμφώνως προς την οποίαν η Αγγλικανική Εκκλησία, ζητούσα την άδειαν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τελεί επί του ως άνω ειρημένου τόπου θείαν λειτουργίαν αυτής.

Μετά το τέλος της λειτουργίας ταύτης, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, παραλαβών τον φιλοξενούμενον Αρχιεπίσκοπον Κανταρβουρίας, εξενάγησεν εις τας επιτελουμένας υπό του Πατριαρχείου ανακαινιστικάς εργασίας εις την Μονήν του Αβραάμ και ακολούθως κατήλθε μετ’ αυτού εις την αυλήν του Ναού της Αναστάσεως.

Ενταύθα ο Αρχιεπίσκοπος Κανταρβουρίας ανέμενε τους αρχηγούς των Χριστιανικών Εκκλησιών της Αγίας Γης η τους εκπροσώπους αυτών και μετ’ αυτών ανήλθεν εις τον Φρικτόν Γολγοθάν, ένθα υπεδέχθη αυτούς ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων ανελθών πρότερον και προσεφώνησεν αυτούς δια της κάτωθι προσφωνήσεως: (ίδε ηλεκτρονικόν σύνδεσμον: http://www.jp-newsgate.net/en/2012/02/02/1859/ )

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος Canterbury και η συνοδεία αυτού εξεναγήθη εις το Σκευοφυλάκειον του Ναού της Αναστάσεως και εδέχθη το κέρασμα του Παρασκευοφύλακος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτου π. Ισιδώρου και των Ναϊτών Πατέρων.

Ενταύθα ο Μακαριώτατος ηυχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπον Canterbury δια την εκ νέου επίσκεψιν αυτού εις την Αγίαν Γην, η οποία ενισχύει τας προσπαθείας των Αρχηγών των Εκκλησιών δια να επιφέρουν το πνεύμα της ειρήνης και της συμφιλιώσεως εις την δύσκολον περιοχήν της Μέσης Ανατολής.

Ο Μακαριώτατος επέδωσε τω Αρχιεπισκόπω επιστήθιον σταυρόν και ζεύγος ασημένιων κηροπηγίων, εις δε τους συνεργάτας αυτού εικόνας και ο γηραιός Έλλην της παροικίας ιατρός κ. Ιωάννης Τληλ επέδωσεν αυτώ την 2αν έκδοσιν του βιβλίου αυτού “I am Jerusalem”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...