Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

«Ερχόμενος ο Κύριος προς το Εκούσιον Πάθος»

Πρόναος
Το Κέντρο Ανάπτυξης Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Έκφρασης (Κ.Α.Ε.Κ.Ε.) παρουσίασε χθες Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μια βραδιά αφιερωμένη στη βυζαντινή μουσική. Μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα, λίγες μέρες πριν την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας ακούστηκαν ύμνοι και τροπάρια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας από 3 εξέχουσες χορωδίες: του Ιωάννη Μούση, του «Εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως» και οι «Βυζαντινοί Υμνωδοί»

Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η συγγένεια της Ελληνικής παραδοσιακής - κοσμικής μουσικής με τη βυζαντινή - εκκλησιαστική. Υπεύθυνος για την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας ήταν ο ιερολογιότατος διάκονος κ. Νικόλαος Καββαδίας, ενώ εμπνευστής και παραγωγός της εκδήλωσης ήταν ο κ. Φάνης Φίλης, ιδρυτής και διαχειριστής του Κ.Α.Ε.Κ.Ε..

Τη συναυλία, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος, ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων και άλλες προσωπικότητες από τον κύκλο των γραμμάτων και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...