Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επίσκεψη των Αναγνωστών Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στις φυλακές Κασσαβετείας

Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε, για τους Αναγνώστες και τους Ιερόπαιδες της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η επίσκεψή τους, το Σάββατο του Λαζάρου, στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κασσαβετείας.

Την ομάδα των αναγνωστών συνόδευε ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο Εσταυρωμένος".

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς τους συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται εντός των φυλακών. Ακολούθησε συζήτηση στο προαύλιο του Ιερού Ναού με συνομήλικους κρατουμένους, κατά την οποία οι αναγνώστες πληροφορήθηκαν για το ημερήσιο πρόγραμμα, τις δραστηριότητές τους και γενικότερα για τη ζωή, τις συνθήκες και τα προβλήματα εντός των φυλακών.

Πριν την αναχώρησή τους, μαζί με τη διευθύντρια των φυλακών, ξεναγήθηκαν σε πολλές από τις εγκαταστάσεις του καταστήματος, τα κτηνοτροφικά και γεωργικά εργαστήρια των φυλακών, τη φροντίδα των οποίων έχουν αποκλειστικά οι κρατούμενοι.

Ιδιαίτερα εμφανής ήταν η χαρά στα πρόσωπα των κρατουμένων, αλλά και των Αναγνωστών μετά από την ουσιαστική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους, ενώ εκφράστηκε έντονα η επιθυμία για επανάληψη της επίσκεψης.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...