Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Με επιτυχία η Ημερίδα «Νεοπλασίες στα παιδιά: Υπάρχει ελπίδα»

Της Κωνσταντίνας Τζήλιου
«Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί και όσον αφορά στις νεοπλασίες που εμφανίζονται στα παιδιά, το ποσοστό ίασης στη χώρα μας, αγγίζει το 70% των περιπτώσεων».
Η ενδιαφέρουσα αυτή ιατρική

ανακοίνωση, που μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα, ακούστηκε χθες στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».



Τον λόγο στην αρχή έλαβε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος ανέλυσε εν συντομία, την έννοια του πόνου και της ασθένειας σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Τόνισε ότι «Ο Τριαδικός Θεός μας έπλασε ΄κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν΄ και μας στόλισε με τα δώρα της αρχεγόνου δικαιοσύνης και με το ωραιότερο δώρο, την ελευθερία. Η παρακοή όμως, των Πρωτοπλάστων οδήγησε στον πόνο, την ασθένεια και τη φθορά που είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Ο Κύριος, ο Αρχηγός της Ζωής, ήλθε να μας σώσει και να καταργήσει το θάνατο και τη φθορά».

Στη συνέχεια ειδικοί επιστήμονες του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ανέπτυξαν με σαφήνεια τις εισηγήσεις τους οι οποίες ακούστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα παρουσίασαν: 



Ο κ. Αντώνιος Κουρτέσης, Συντονιστής- Διευθυντής Χειρουργός Καρδιάς- Θώρακος , το θέμα «Χειρουργική Θώρακα σε παιδιά με κακοήθειες».



Ο κ. Βασίλειος Παπαδάκης, Διευθυντής, Παιδίατρος- Αιματολόγος το θέμα «Νευροβλάστωμα: Από την εργαστηριακή έρευνα στο άρρωστο παιδί».

Η κ. Ευθυμία Ρηγάτου, Επιμελήτρια Παιδίατρος το θέμα « Θεραπεία δεν είναι μόνο η χημειοθεραπεία».

Η ειδικευόμενη Αιματολογίας κ. Μιρέλλα Αμπατζίδου με θέμα « Λευχαιμία: Μια ιστορία συνεχούς επιτυχίας».

Η ειδικευόμενη Αιματολογίας κ. Γεωργία Αυγερινού το θέμα «Λέμφωμα: Κι όμως θεραπεύεται» και η κ. Όλγα Γεροδήμου, Νοσηλεύτρια, Επόπτρια Δημόσιας υγείας το θέμα «Συμμετοχή- προσφορά του νοσηλευτή».

Την ημερίδα συντόνισε η κ. Σοφία Πολυχρονοπούλου, Διευθύντρια, Παιδίατρος- Αιματολόγος.

Στο τέλος διεξήχθη συζήτηση και οι επιστήμονες – ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των ακροατών.

…………………………………………………………………
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...