Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Πανοραμική άποψη των Κατασκηνώσεων
Μετά χαράς γνωρίζουμε στα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι, συν Θεώ, θα λειτουργήσουν και πάλι το ερχόμενο καλοκαίρι οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις μας στις Ροβιές, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά της Τοπικής μας Εκκλησίας να περάσουν ευχάριστα κάποιες ημέρες και επιπλέον να βοηθήσουμε και με αυτό τον τρόπο τον εντονότερο σύνδεσμό τους με την Αγία μας Εκκλησία.

Οι έξι περίοδοι, που και εφέτος θα λειτουργήσουν, έχουν ως εξής:

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Κυριακή 8 Ιουλίου έως και την Τρίτη 17 Ιουλίου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη – Καθηγήτρια Θεολόγο.

Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Πέμπτη 19 Ιουλίου έως και το Σάββατο 28 Ιουλίου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν η έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη – Καθηγήτρια Θεολόγο.

Δ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Δευτέρα 30 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 6 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά - Παιδαγωγό και Θεολόγο.

Ε ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τετάρτη 8 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 16 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη.

ΣΤ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Παρασκευή 17 Αυγούστου έως και το Σάββατο 25 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν η έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη.

Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα εξής σημεία:
Για τα παιδιά της Βορείου Ευβοίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας (τηλ. 22260.52163) και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού (τηλ. 22260.22754), από την Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.
Για τα παιδιά της Κεντρικής Ευβοίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου (τηλ. 22270.22100), από την Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.
Για τα παιδιά των Βορείων Σποράδων, στους Ιερείς των Ενοριών τους, από την Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.

· Για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Διρφύων, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:

1. Την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Α΄ Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ).

2. Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Β΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ).

3. Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Γ΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν η έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ).

4. Την Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Δ΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

5. Την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Ε Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

6. Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην ΣΤ΄ Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν η έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ).

Τα παιδιά που θα προσέρχονται για εγγραφή, πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς τους, οι οποίοι φέροντες και τις αστυνομικές τους ταυτότητες θα λαμβάνουν το σχετικό έντυπο Αίτηση - Ιατρικό Δελτίο(διαφορετικού χρώματος για κάθε Κατασκηνωτική Περίοδο), που θα επέχει και θέση συγκαταθέσεως των ιδίων. Παιδιά, δίχως τη συνοδεία των γονέων, δεν θα λαμβάνουν Αιτήσεις.

Όταν λαμβάνουν την Αίτηση, τότε θα κατούνται τα στοιχεία τους και θα λαμβάνουν και τον αριθμό Πρωτοκόλλου εγγραφής, ώστε να κατοχυρώσουν την αίτησή τους. Προκειμένου, όμως, να παραμείνει ενεργής η εγγραφή τους, υποχρεούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον Ιατρό του παιδιού και τους ιδίους την Αίτηση, εντός διημέρου το αργότερον. Αν η Αίτηση δεν επιστραφεί στο χρονικό αυτό πλαίσιο η αν είναι ελλιπώς συμπληρωμένη, το δικαίωμα εγγραφής παύει να είναι σε ισχύ.

Οι Αιτήσεις αυτές, που θα βεβαιώνουν ότι το παιδί έχει καλώς στην υγεία του και δύναται να λάβει μέρος στην Κατασκήνωση, θα παραμείνουν με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στην Ιερά Μητρόπολη, αφού μοναδικός σκοπός είναι η προστασία της υγείας του παιδιού, το οποίο θα βρίσκεται μακρυά από τους γονείς του, υπό την άμεση ευθύνη των Στελεχών της Κατασκηνώσεως.

Οι θέσεις, συμφώνως προς τα ανωτέρω στοιχεία των Περιόδων, είναι περιορισμένες γι’ αυτό και δεν παραλείπουμε να τονίσουμε ότι κατά τις εγγραφέςδεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τις παραπάνω οδηγίες, οι οποίες θα εφαρμοσθούν πιστά.

Σε περίπτωση, κατά την οποία, σε κάποια περίοδο υπάρξουν περισσότερες εγγραφές από τις προβλεπόμενες θέσεις (πάντως όχι περισσότερες από 30 για κάθε περίοδο), θα πραγματοποιηθεί ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ, μεταξύ όλων των παιδιών της περιοχής της Χαλκίδος (όπου και παρατηρείται συνήθως συνωστισμός μεταξύ των υποψηφίων προς εγγραφή), την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στην Χαλκίδα.

Παρακαλούμε θερμά, όλους τους ενδιαφερομένους, να ακολουθούν μόνο τον ανωτέρω ορθό και ευθύ δρόμο εγγραφής των παιδιών τους, δίχως «πλάγιες» κρούσεις, από πρόσωπα κοινής αποδοχής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...