Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Θεία Λειτουργία Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισσα (φωτογραφίες)

imlarisis.gr
Με ιερή συγκίνηση πλήθη πιστών συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, με την ευκαιρία της ετήσιας μνήμης του που εορτάζεται στη Λάρισα, στην πόλη όπου έζησε και την οποία ποίμανε ο ίδιος ο Άγιος Αχίλλιος κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα.
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, Παροναξίας κ. Καλλίνικο, Ζακύνθου κ. Διονύσιο, και τον οικείο Ιεράρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του μεγάλου Πατρός της Α’ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου.
Εξέφρασε την ιδιίτερη συγκίνησή του, που ως επίσκοπος Νικαίας, συμμετείχε στην μεγάλη εορτή του Αγίου Αχιλλίου, του Μυροβλύτου και θαυματουργού, που θαυματούργησε στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο στην Νίκαια το 325 μ.X. Βγάζοντας έλαιο από την ξερή και άνυδρη πέτρα, ενισχύοντας τους Ορθοδόξους και κατατροπώνοντας την πλάνη του Αρείου και όλους τους Αρειανούς, που ήθελαν τον Υιό όχι ομοούσιο με τον Πατέρα, αλλά κτίσμα. Στην εμπεριστατωμένη και ιδιαίτερα πρωτότυπη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναφέρθηκε ακόμη και στη σημερινή κατάσταση της πατρίδος μας και ευχήθηκε εν μέσω του πολυπληθούς εκκλησιάσματος ο Άγιος Αχίλλιος να μας χαρίζει δύναμη ψυχής, ειρήνη και υγεία αλλά και διάθεση ομολογίας του Αγίου Τριαδικού Θεού μας μέσα στο σύγχρονο κόσμο που λατρεύει θεούς αλλοτρίους. Ευχήθηκε δε τη Χάρη και την ευλογία του Αγίου σε όλους τους προσκυνητές.






































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...