Με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή των πιστών, τελέστηκε το Σάββατο 19 Μαίου 2012 η ετήσιος μνήμη των Αγίων ισαποστόλων και αυταδέλφων Ιουλίου του πρεσβυτέρου και Ιουλιανού του διακόνου των εξ Αιγίνης, στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Διονυσίου Παχείας Ράχης Αιγίνης ,στον οποίο είναι τεθησαυριμένα αποτμήματα των τιμίων αυτών λειψάνων και τιμάται επ΄ ονόματι τους παρεκκλήσιο του ιερού Ναού. Το χωρίο Παχεία Ράχη είναι η γενέτειρα των Αγίων που έδρασαν τον 4 οαιώνα και κήρυξαν τον λόγο του Θεού στην Ιταλία, Ουγγαρία, Βοημία και Πολωνία. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 18 Μαΐου νωρίς το απόγευμα τελέστηκε ο μικρός εσπερινός στο παρεκκλήσιο των Αγίων Ιουλίου και Ιουλιανού και στη συνέχεια ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου με τη συμμετοχή ιερέων της νήσου. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας κήρυξε τον θείο λόγο ο πρωτ. π. Ανδρέας Ντότσικας . Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των τιμίων λειψάνων των Αγίων στα γραφικά δρομάκια του χωριού.
Το Σάββατο 19 Μαΐουανήμερα της εορτής, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών , τελέστηκε ο όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ . Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας και μετά την μικρά είσοδο ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον καθαγιασμό και εγκαινιασμό της κατασκευασθείσης νέας Αγίας Τραπέζης του Ναού . Πριν τον καθαγιασμό ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της σημασίας των εγκαινίων της αγίας τραπέζης επί της οποίας τελείται το μυστήριο της Θείας ευχαριστίας και αναφέρθηκε δι ολίγων στο θεσμό του επισκόπου εν τη εκκλησία και στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας σύμφωνα με τη θεολογία του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης.
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε και επαίνεσε τον εφημέριο του Ι. Ναού Αρχιμ. π. Φιλόθεο Πετράκο και τις επιτρόπισσες για το σπουδαίο έργο που επιδεικνύουν για τον ευπρεπισμό και τη ανακαίνιση του Ναού καθώς επίσης και τους δωρητές αυτού. Επίσης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον παραδοσιακό τεχνίτη και γλύπτη της νέας Αγίας τραπέζης κ .Δημήτριο Χατζίνα, χαρακτηρίζοντας το έργο αυτό ως «μνημείο κάλλους και παραδοσιακής τέχνης» και τόνισε ότι αυτό το έργο είναι προσφορά ψυχής αφού τα υλικά και την εργασία τα προσέφερε δωρεάν . Μετά τη θεία λειτουργία παρατέθηκε πρωινό και προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα, χορηγία της ευσεβούς οικογενείας Γεωργ. και Δήμητρας Σίλ.