Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Συνάντηση Μακαριωτάτου με μαθητές ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στη Βιβλιοθήκη της Ι.Α.Α.

Με μαθητές ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων συναντήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου στην Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που αναπτύσσει η Βιβλιοθήκη υπό τον τίτλο «Από τις σπηλιές στα e-readers».
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και να γνωρίσουν τα μυστικά της γραφής και του βιβλίου κοντινών και μακρινών πολιτισμών. Ο Μακαριώτατος στη συνομιλία που είχε με τους μαθητές αναφέρθηκε στην αξία των βιβλίων, τους πρόσφερε έναν σταυρό ως ευλογία και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στα μαθήματά τους.
Το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης της Ι.Α.Α. απευθύνεται σε όλα τα σχολεία και προσφέρεται δωρεάν. Περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση από τον διευθυντή της Βιβλιοθήκης κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη και συνεχίζεται με πρακτική ενασχόληση των παιδιών πάνω σε υλικά γραφής που προέρχονται από παλαιότερες περιόδους (πάπυρο, περγαμηνή, καλάμους, γραφομηχανές κ.α.).





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...