Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λήξη Κατηχητικών στον Ι. Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης

Ιδιαίτερα επιτυχημένη υπήρξε η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, που έλαβε χώρα στο προαύλειο του Ιερού Ναού, το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου 2012, μετά την ακολουθία του Εσπερινού. Παιδιά από όλες τις βαθμίδες των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού, έπαιξαν σπουδαίους ρόλους σε θεατρικά δρώμενα, τραγούδησαν σε μία καταπληκτική παρουσίαση της άριστης χορωδίας του Ιερού Ναού, έψαλλαν ύμνους και το εμβατήριο των κατηχητικών ομάδων της ενορίας και έκαναν λόγο για την ενωμένη Ρωμιοσύνη, την ενότητα και την ομοψυχία, που πρέπει να διακατέχει εμάς τους Έλληνες, ιδιαίτερα στις μέρες αυτές, ενώ δεν παρέλειψαν να μνημονεύσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, όπως και τους πολλούς κινδύνους, που υποκρύπτονται κάτω από την έννοια αλλά και την πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης.




Η εορτή είχε σαν κεντρικό θέμα, τον Χριστό και την Ελλάδα, και ακούστηκαν πάνω σε αυτά τα ωραιότερα λόγια από τα στόματα των κατηχητόπουλων, τα οποία είχαν προετοιμάσει με κόπους πολλούς, αλλά και με θεία έμπνευση και ιερό ζήλο οι σπουδαίοι κατηχητές και κατηχήτριές τους, η θαυμάσια μουσικός τους και οι σεμνοί πατέρες του Ναού, π. Γεώργιος και π. Κωνσταντίνος.







Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιος, στην προσφώνησή του, ενώπιον των γονέων των παιδιών, των πατέρων και των διδασκάλων, αναφέρθηκε στους φανερούς και κρυφούς κινδύνους που υποκρύπτει η εκκοσμικευμένη πλέον κοινωνία μας, τόνισε την ανάγκη να κρατήσουμε οπωσδήποτε ζωντανή την φλόγα της πίστεως και της ορθόδοξης μαρτυρίας στις μέρες μας και ευχαρίστησε όλους τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, που με προθυμία ψυχής ετοίμασαν αυτήν την σπουδαία εορτή, που άφησε ήδη αγαθή ανάμνηση στις καρδιές των ανθρώπων και περισσότερο στις αθώες παιδικές ψυχές!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...