Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τιμή σε 2 κληρικούς του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως

Ο αθλητικός σύλλογος Θρίαμβος Ηλιουπόλης, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2012 στο Α΄ κλειστό γυμναστήριο Ηλιουπόλεως, την ετήσια επίδειξη
των αθλητών σε προγράμματα μουσικοχορευτικής αγωγής - μπαλέτου και ρυθμικής γυμναστικής, καθώς και τεχνικών αυτοάμυνας.
Με φιλανθρωπική διάθεση οι υπεύθυνοι του Συλλόγου παράλληλα με την εκδήλωση οργάνωσαν συγκέντρωση στην είσοδο του γυμναστηρίου, τροφίμων και ρουχισμού, για την ενίσχυση του προνοιακού έργου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως, ο σύλλογος, απένειμε τιμητικές πλακέτες σε δύο των κληρικών της ενορίας μας.



Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Καλούδης, Γυμναστής και Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιουπόλεως,παρουσιάζοντας τους τιμωμένους, αναφέρθηκε στον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Μανταδάκη λέγοντας ότι, από το από το 1970 έως και της πρόσφατης συνταξιοδότησης του, άοκνα άσκησε το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του, ως εφημέριος και πνευματικός – εξομολόγος, δις ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ως υπεύθυνος νεότητας, ως πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου, ιδρυτής από το 1972 του συσσιτίου και από το 1981 της τράπεζας αίματος της ενορίας και κάλεσε τον παριστάμενο Δήμαρχο Ηλιουπόλεως Βασίλη Βαλασόπουλο, να επιδώσει την πλακέτα. Ο Δήμαρχος πριν την επίδοση αναφέρθηκε με σεβασμό στον παπαΣπύρο των παιδικών του χρόνων, αφού ως ενορίτης είχε την ευκαιρία όπως είπε, να διδαχθεί πολλά κοντά του. Φανερά συγκινημένος ο τιμώμενος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον Σύλλογο, τους συνεργάτες στο Ναό κληρικούς και λαϊκούς και τόνισε πως «η τιμή ανήκει προς στους ανώνυμους για τον κόσμο αλλά επώνυμους στο Θεό εθελοντές συνεργάτες του ενοριακού έργου», αναφερόμενος και στην μητέρα του πρόεδρου του Συλλόγου Αθανασία Καλούδη, που για χρόνια υπήρξε συνεργάτης του, στο Φιλόπτωχο.


Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και την 15ετή πνευματική και κοινωνική προσφορά του στην Ηλιούπολη και εκτός αυτής και του επέδωσε την πλακέτα. Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, λέγοντας πως «τα λόγια είναι φτώχια και φτώχια έχουμε πολύ» επαίνεσε τους γονείς των παιδιών για την επιλογή να κοινωνικοποιούνται τα παιδιά τους μέσα από μάθηση και άθληση, ευχαρίστησε τον σύλλογο για την φιλάνθρωπο πρωτοβουλία του και τόνισε πως είναι καιρός όλοι να αλλάξουμε στάση ζωής και ν΄ αρχίσουμε να χτυπάμε την πόρτα του γείτονα μας, ακόμα και για να πλύνουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο του, όταν το δικό μας θα έχει χαλάσει, όπως χαρακτηριστικά είπε. Μίλησε για την άμεση ανάγκη αλλυλεγγύης και αναφέρθηκε στις αυτοκτονίες καταλήγοντας με την φράση «ας κρατήσουμε ο ένας το χέρι του άλλου για να ανέβουμε ψηλά στο Θεό και όχι με απόγνωση να πέφτουμε από τα ψηλά ».



Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Κώστας Σεφτελής, ο πρόεδρος του ΕΦΤ Αγίας Μαρίνης Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, η αντιπρόεδρος του ΕΦΤ Αγγελική Βλαχάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και παράγοντες του αθλητισμού της περιοχής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...