Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η 3η περιοδεία του Γερμανού Συγγραφέα Κλάους Κένεθ στην Ελλάδα

Αφορμή για την περιοδεία αυτή είναι η έκδοση του νέου βιβλίου του Κλάους Κένεθ με τιτλο
"ΘΕΟΙ, ΕΙΔΩΛΑ, ΓΚΟΥΡΟΥ" Από τη σκιά της πλάνης στο φως της Ορθοδοξίας από τις Εκδόσεις

Εν Πλώ.



Ο συγγραφέας Κλάους Κένεθ με φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Θεσσαλονίκη



Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν η πόλη της Θεσσαλονίκης που φιλοξενούσε την 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.



Την Παρασκευή 25 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο ΔΙΑΚΟΝΙΑ του Ιδρύματος Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ο συγγραφέας παρουσίασε το νέο του βιβλίου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αρκετός κόσμος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα είχε να πει ο Κ. Κένεθ, παρουσία και του γενικού Διευθυντού του ιδρύματος π. Γρηγορίου Σταμκόπουλου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ευχαριστεί τον Κλάους Κένεθ για την παρουσίαση



Δεύτερη στάση ήταν η πόλη των Σερρών. Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης φιλοξένησε στο Μαξίμειο Πολιτιστικό και Πνευματικό κέντρο, και συγκεκριμένα στην αιθουσα της βιβλιοθήκης "ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ" την ομιλία - συζήτηση του Κλάους Κένεθ. Σε μία καταμεστη από κόσμο αίθουσα (περίπου 300), παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου ο συγγραφέας παρουσίασε πολλές πτυχές από το νέο του βιβλίο κυρίως σε θέματα που αφορούν τις σύγχρονες αιρέσεις.



Την Κυριακή 27 Μαΐου ο Κλάους Κένεθ φιλοξενήθηκε από τις Εκδόσεις Εν Πλώ στην 9η Διεθνή έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Η αίθουσα "Νικηφόρος Βρεττάκος" αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να ακούσει τον Γερμανό συγγραφέα. Στο τέλος της παρουσίασης στο περίπτερο των εκδόσεων πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να υπογράψει ο συγγραφέας το νέο αλλά και το παλαιότερο βιβλίο του.


Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο Κλάους Κένεθ ταξίδεψε στην Κατερίνη όπου η ιδιοκτήτρια του κατάστηματος ''Κατερίνας Ρουκά'' με "εκκλησιαστικά είδη" τον υποδέχτηκε στην αίθουσα της Αγίας Τριάδος δίπλα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο για μία ακόμα ενδιαφέρουσα ομιλία. Από νωρίς ο κόσμος περίμενε υπομονετικά για να ακούσει την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ζωή του συγγραφέα.


Ο πρώτος κύκλος της περιοδείας έκλεισε με την επίσκεψη για 2η και 3η φορά στην Θράκη και συγκεκριμένα την Κομοτηνή και την Ξάνθη. Στις 29 Μαΐου το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ βιβλιοπωλείο στην Κομοτηνή φιλοξένησε τον Κλάους Κένεθ και στις 30 Μαίου το βιβλιοπωλείο "ΠΥΡΓΕΛΗ" και το Ιδρυμα Θρακικής Τέχνης υποδέχτηκαν τον συγγραφέα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην παρουσία του π. Σωφρονίου Γκουτζίνη από την Μητρόπολη Ξάνθης για την φιλοξενία στην ακριτική περιοχή. Και εδώ ο συγγραφέας αφηγήθηκε τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της μεταστροφής του στον Χριστό

Τις μέρες αυτές ο γερμανός συγγραφέας Κλάους Κένεθ φιλοξενείται στην Ι. Μονή Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω προκειμένου να ξεκουραστεί αλλά και να συνομιλήσει με του πατέρες της μονής και τους προσκυνητές που συρρέουν στην ιστορική αυτή Μονή. Τόσο ο ηγούμενος της Μονής π. Μάξιμος όσο και ο π. Εφραίμ προσφέρουν στον Κλάους Κένεθ μια Αβραμιαία φιλοξενεία

Η Περιοδεία συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες με τις στάσεις να έχουν ως εξής:

Δευτέρα 4 ιουνίου στις 7:30 μμ στην αίθουσα του συλλόγου "Αγιος Ελευθέριος" στον ομώνυμο Ι. Ναό των Αθηνών στην περιοχή Γκύζη. (Ραγκαβή 46)

Τρίτη 5 Ιουνίου στις 7:30 μμ στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου) στην Αθήνα

Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 9:00 μμ στο Νεανικό Στέκι "ΠΕΡΑΣΜΑ" της Ι. Μ. Δημητριάδος (Βασάνη 63) στο Βόλο

Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 7:30 μμ στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Κυριακή 10 Ιουνίου στις 7:00 μμ στο Πευματικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Ηράκλειο στην πλ. Αγίου Μηνά

Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 8:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ...

Πληροφορίες: 210 3226343
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...