Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος με τα παιδιά από τη Ρωσία που φιλοξενήθηκαν στις Κατασκηνώσεις

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, ο Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε την κατασκήνωση της Ουρανούπολης στη Μάκρη για να αποχαιρετήσει τους Ρώσους φιλοξενούμενούς μας που από 1η Ιουνίου διαμένουν στις εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως.





Τα παιδιά ετοιμάσανε μία όμορφη βραδιά με εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς για να ευχαριστήσουνε τον Μητροπολίτη μας και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την φιλοξενία. Δωρήσανε, στον Μητροπολίτη και στον Δήμαρχό, κάποια Ρωσικά αντικείμενα αλλά και ενθύμια της πόλεως Σοσνόβυι Μπόρ.




Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας μοίρασε σε όλους από ένα αθλητικό μπλουζάκι με το σήμα της Μητροπόλεως από την μία πλευρά και με τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από την άλλη. Η ρωσική αποστολή ανταποδίδοντας την φιλοξενία πρόσφερε τσάι παρασκευασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο της πατρίδας τους.



Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Αλεξανδρουπόλεως είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο του Σοσνόβυι Μπόρ της Ρωσίας. Στα πλαίσια της αδελφοποίησης κάθε καλοκαίρι, αρχής γενομένης από πέρυσι, έρχονται στην Ελλάδα παιδιά από τον Δήμο του Σοσνόβυι Μπόρ και διαμένουν στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως για να απολαύσουν την Ελληνική θάλασσα καθώς και την Ελληνική φιλοξενία! Τόσο κατά τη διάρκεια της περσινής θερινής περιόδου όσο και φέτος, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου φιλοξενήθηκαν συνολικά και τις δύο χρονιές περισσότερα από 400 παιδιά. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι και οι γονείς οι οποίοι συνοδεύοντας τα παιδιά τους βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με σκοπό να γνωρίσουν την περιοχή ενώ διαμένοντας σε ξενοδοχεία, έδωσαν μία, έστω μικρή, τόνωση στην τοπική μας οικονομία. Επίσης, δύο και τρεις φορές την εβδομάδα τα παιδιά από την Ρωσία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και την γύρω περιοχή, καθώς με οχήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης μετακινούνταν από την κατασκήνωση για επισκέψεις όπου είχε προγραμματιστεί. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Δάσος της Δαδιάς, το Δέλτα του Έβρου και να θαυμάσουν από κοντά την φυσική ομορφιά της Σαμοθράκης. Μία ακόμη πρωτοβουλία της Μητροπόλεως έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά από τη Ρωσία να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα καθώς και την εκμάθηση παραδοσιακών χορών της Θράκης.

Η προσέλκυση τουριστών από την Ρωσία, καθώς και από άλλες χώρες αποτελεί μία σημαντική προοπτική για την ανάπτυξη της Αλεξανδρουπόλεως και της Θράκης γενικότερα. Η Μητρόπολή μας με τις διαρκείς πρωτοβουλίες του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου και πάντα σε συνεργασία με του τοπικούς φορείς, προσπαθεί να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση δεδομένων των δυνατοτήτων της.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 15 Αυγούστου 2012 και ενώ θα έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκηνωτικές περίοδοι για τα παιδιά της Μητροπόλεως μας, ακόμη 100 παιδιά από τον Δήμο του Σοσνόβυι Μπόρ της Αγίας Πετρούπολης θα φιλοξενηθούν για 15 ημέρες στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως μας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...