Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Με κατάνυξη τελέστηκε στην ενορία Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού

Με μεγάλη κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέστηκε στην ενορία μας, το βράδυ της Κυριακής 10ης Ιουνίου 2012, ιερά Αγρυπνία επή τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού.
Η ιερά Αγρυπνία, άρχισε με τον Εσπερινό μετ' Αρτοκλασίας και συνεχίστηκε με την ακολουθία του Όρθρου και με τη Θεία Λειτουργία.
Η όλη Αγρυπνία, αποτελούμενη από ψαλμούς και ύμνους, τους οποίους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες της ενορίας μας προς τιμήν του Αγίου, τελέστηκε σε κλίμα μεγάλης κατάνυξης.

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη ευλογία έλαβαν οι συμμετέχοντες κατά την ώρα της προσκυνήσεως χαριτόβρυτου τμήματος του αγίου Λειψάνου του Αγίου προς τιμήν και μνήμην του οποίου τελέσθηκε η ιερά Αγρύπνια.






Οι Ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος προσέφερε αγιογραφημένη ιερά Εικόνα του αγίου Λουκά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, την οποία παρέλαβε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, ευχαριστώντας και μεταφέροντας και τις ευχαριστίες των ενοριτών. Η ιερά αυτή Εικόνα θα παραμένει εις τους αιώνας στον Ναό για προσκύνηση και ευλογία των ευσεβών μας Χριστιανών.
Μέσα στην ευλογημένη αυτή σύναξη ενώσαμε όλοι τις προσευχές μας για τη συγχώρηση των αμαρτιών του Γένους μας, την στήριξη των δοκιμαζομένων Ελλήνων, την φώτιση και επιτυχία της μαθητιώσας και διαγωνιζόμενης στις πανελλαδικές εξετάσεις νεολαίας μας, που είναι το μέλλον της Πατρίδος μας και προπάντων, υπέρ υγείας και ταχείας αναρρώσεως των ασθενούντων αδελφών μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...