Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου τίμησε την 50-ετή, προσφορά του Ιεροψάλτη κ. Φάνη Ν. Λάμπρου

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Στομίου Οξυλίθου ,αμέσως μετά την την Απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε
μια λιτή και σεμνή εκδήλωση, τιμής
και ευγνωμοσύνης προς τον Ιεροψάλτη Φάνη Ν. Λάμπρου, για την συμπλήρωση Δεκαετή Ανελλιπούς Προσφοράς στον Άγιο Αθανάσιο Οξυλίθου και για την πενηκοντανταετή προσφορά γενικά στο Αναλόγιο Της Του Χριστού Εκκλησίας.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου , προσφέροντας μια Τιμητική Πλακέτα, που με την Ευχή και την Ευλογία του σεβασμιώτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, αποδόθηκε στον Ιεροψάλτη μας.
Για την Ζωή και το Έργο του Ιεροψάλτη κ. Φάνη Λάμπρου προσφώνησε ο εφημέριος π. Γεώργιος Νάνος και εξέφρασε την Ευχαρίστηση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού , αλλά και εν γένη ευαρέσκεια της Ενορίας Του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου πρός στο Τιμώμενο Πρόσωπο.
Στην Αντιφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος με πολύ γλαφυρότητα εξήρε και επαίνεσε την Πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, για την Τιμή προς τον 85 χρόνο Ιεροψάλτη Φάνη Λάμπρου, που αναλώθηκε μια ζωή στο Αναλόγιο της Εκκλησίας, αναφερόμενος μάλιστα και με Αγιολογικά αποσπάσματα της Αγίας Γραφής, για την Σπουδαιότητα , Αναγκαιότητα αλλά και στην θυσιαστική και Ακούραστη πορεία και Διακονία των Ιεροψαλτών σε όλες τις Λατρευτικές Στιγμές της Εκκλησίας.

Με την λήξη της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά και χυμοί σε όλο το εκκλησίασμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού.
Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου και του Ιερατείου.

Πηγή- Ανταπόκριση: Γεώργιος Κ. Τσακοφίτης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...