Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Υποδοχή τιμίας κάρας Οσίου Δαυίδ του γέροντος στον πανηγυρίζοντα ναό του Προφήτου Ηλιού δήμου Αγίας Παρασκευής

Υποδέχθηκε η πόλη της Αγίας Παρασκευής την τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος. Συνοδευόμενο από τον μοναχό Νικόδημο το ιερό λείψανο έφτασε από την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ
Γέροντος Λίμνης Ευβοίας, στις 11 το πρωί και στην συμβολή των οδών Πελοποννήσου και Προφήτου Ηλιού την υποδέχθηκε κλήρος και λαός.

Στον πανηγυρίζοντα ναό του Προφήτου Ηλιού δήμου Αγίας Παρασκευής, που εναποτέθηκε το Ιερό Λείψανο και θα παραμείνει έως το Σάββατο το πρωί, αμέσως τελέσθηκε Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο Δαυίδ κατά την οποία μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου. Η ομιλία του περιστράφηκε γύρω από το «μην πιστεύετε στους θεούς που πλάσατε αλλά στον Θεό που Σας έπλασε» και υπέδειξε σαν αιτία της κρίσης ότι θεοποιήσαμε την ύλη και το χρήμα και οδηγηθήκαμε μακριά από την Ελπίδα που είναι ο Θεός.

Στις 7:30 μ.μ. θα γίνει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου χοροστατούντος του Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου, ενώ στις 9:30 μ.μ. λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Προφήτου Ηλιού, της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού δια των οδών: Προφήτου Ηλιού, Πελοποννήσου, Ναυπακτίας, Επτανήσου, Προφήτου Ηλιού, Θα ακολουθήσει στις 10:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία μέχρι 2ας πρωινής.

Αύριο 20 Ιουλίου 2012 από τις 7:0 0 π.μ. θα γίνει ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του αυτού Αρχιερέως. Την ίδα μέρα στις 12 π.μ. και στις 6 μ.μ. θα ψαλλέι Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο Δαυίδ, ενώ στις 7 μ.μ. ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση του Προφήτου Ηλιού. Το βράδυ στις 8:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ενοριακού Κέντρου Διακονίας θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Τέλος το Σάββατο 21 Ιουλίου από 730 π.μ. θα γίνει Όρθρος και Θεία Λειτουργία
ενώ στις 11 π.μ. δέηση προς τον Όσιο Δαυίδ και η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας για την Μονή.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...