Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Ιερά κειμήλια στην Παναγία Πορταϊτισσα στις Αχαρνές

Με λαμπρότητα υποδέχθηκαν οι Αχαρνές, την Κυριακή 22 Ιουλίου, τεμάχιο του τίμιου ξύλου, τμήμα από τον άρραφο χειτώνα του Κυρίου και λίθο από τον Πανάγιο τάφο, τα οποία θα φιλοξενούνται έως τις 26 του μηνός στην Παναγία Πορταϊτισσα(πίσω από την Εθνική Τράπεζα στην πλατεία Καράβου). Τα ιερά κειμήλια τα οποία βρίσκονται αποθησαυρισμένα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στο Άγιον Όρος έγιναν δεκτά σύμφωνα με το τελετουργικό και με τις πρέπουσες τιμές, ενώ ιερείς και δεκάδες πιστοί τα συνόδευσαν υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου μέχρι τον ναό.

Τα λείψανα προσκύνησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος τέλεσε την λειτουργία ενώ ακολούθησε αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο τυπικό.

Καθημερινώς θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στις 7:30 και ο Εσπερινός στις 19:30.Ο Ιερός Ναός θα έχει ανοιχτές τις πύλες τους για τους πιστούς από τις 7:30 το πρωί ως τις 14:00 μ.μ. και από τις 17:00 ως τις 21:00.

Λεζάντες: 1. Πιστοί στην πλατεία Καράβου, 2. Υποδοχή των κειμηλίων, 3. Σ.Ντούρος, Π.Αναγνωστόπουλος στην υποδοχή, 4. Τα κειμήλια, 5. Η φιλαρμονική του Δήμου, 6,7,8. Τα κειμήλια οδηγούνται στον ιερό ναό της Παναγίας Πορταϊτισσας, 9,10. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, 11. Χ.Ναυροζίδης από τους ευεργέτες του ναού, 12. Σωτήρης Μηλιώνης.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...