Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΝΑΣΑ: Η αποστολή στον Άρη πέτυχε

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο με το όνομα “Περιέργεια” (Curiosity) μετά από ένα ταξίδι 8 ετών έφτασε στον πλανήτη Άρη.
Τα μεσάνυχτα εκατοντάδες δημοσιογράφοι και επίσημοι είχαν συγκεντρωθεί στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας αλλά και στο Χιούστον, το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ αλλά και στην Ρωσία για να παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό την ιστορική αποστολή όπου στις 1:31 σήμερα το πρωί το “Περιέργεια” πάτησε στον Άρη. Στις 1:24π.μ. Το “Περιέργεια” μπήκε στην ατμόσφαιρα του Άρη με ταχύτητα 13,000 μίλια την ώρα και σε 7 λεπτά η ταχύτητα έπρεπε να κατέβει στα 200 μίλια όπου από το διαστημόπλοιο άνοιξε ένα αλεξίπτωτο και το όχημα “ρομπότ” κατέβηκε στο έδαφος του Άρη.

Στο κέντρο ελέγχου της Πασαντίνα οι τεχνικοί παρακολουθούσαν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο με κομμένη την ανάσα. Μόλις ήρθε το σήμα από τον Άρη γύρω στις 1:33 πετάχτηκαν όλοι από τις καρέκλες τους και ζητωκραύγαζαν για την μεγάλη επιστημονική επιτυχία.

Στο μέρος που κατέβηκε είναι ένας κρατήρας του Άρη όπου υποθέτουν ότι πριν εκατομμύρια χρόνια ο Άρης κτυπήθηκε από ένα άλλο σώμα. Η έρευνα του “Περιέργεια” θα βασιστεί εάν υπήρξε ή υπάρχει ζωή στον Άρη.

Το εγχείρημα στοίχισε 2 δις δολάρια. Το μηχάνημα ρομπότ θα παραμείνει και “θα εργάζεται” στον Άρη στέλνοντας πληροφοριακό υλικό για 2 χρόνια.
paneliakos.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...