Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στηρίζει τους ανέργους

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μπροστά στο οξύ κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας έρχεται να στηρίξει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανέργους. Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας και τη Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας κάνει γνωστό ότι άνεργοι από την Αττική και απ΄όλη την επικράτεια, μπορούν να γίνουν δεκτοί στηνΕπαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΠΑ.Σ.), μέσω του προγράμματος «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου» . Στις συγκεκριμένες σχολές, μπορούν να εγγραφούν σπουδαστές, όσοι έχουν συμπληρώσει το 18 έτος, αλλά και εκείνοι που έχουν ξεπεράσει το 50ο έτος της ηλικίας τους.

Ήδη ο πρώτος κύκλος εγγραφών στις συγκεκριμένες Σχολές του Υπουργείου Παιδείας, έγινε από 1η έως 30η Ιουνίου, ενώ ο δεύτερος κύκλος ξεκινά από σήμερα 3-9-2012 και θα διαρκέσει έως 10-9-2012. Με τις εγγραφές αυτού του κύκλου θα καλυφτούν τα κενά, ενώ θα υπάρξουν και επιλαχόντες.

Η φοίτηση στη σχολή είναι πρωινή και διαρκεί δύο έτη. Στους αποφοίτους χορηγείται Κρατικό Πτυχίο, αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και άδεια άσκησης επαγγέλματος από τις διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών της χώρας, μετά από πρακτική άσκηση 6 μηνών. Οι απόφοιτοι μπορούν ν’ απασχοληθούν σε: Γενικά και Ειδικά Νοσοκομεία, Υγειονομικά Κέντρα, Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών, Αγροτικά Ιατρεία κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες στην κα Νικολάου στο Υπουργείο Παιδείας
τηλ. 210 5230295, Fax. 210 5237651, E-mail. deyp@yyka.gov.gr
καθώς και στη κα Μαρία Νικολάου στο ΚΕΣΟ:
Τηλ. 210 3811274 &. 210 3841536 (9πμ-2μμ)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...