Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στο “Σημείο Μηδέν”

Εν όψει της αναμενόμενης ανέγερσης του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου στο νότιο Μανχάταν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι και φέρει την ονομασία
“Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου”, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τους υπεύθυνους της ανοικοδόμησης του “Σημείου Μηδέν”.
“Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης δεν θα μπορεί να θεωρηθεί πλήρες και ολοκληρωμένο μέχρι την ανέγερση του Αγίου Νικολάου”, δήλωσε ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής Νέας Υόρκης και Νιού Τζέρσεϊ, Patrick J. Foye, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Δημήτριο, στελέχη της Αρχιεπισκοπής και της κοινότητας του Αγίου Νικολάου. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Steven Plate, ο οποίος έχει τη γενική ευθύνη για όλες τις κατασκευαστικές και οικοδομικές εργασίες στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώθηκε ότι “έγινε μια διεξοδική παρουσίαση των σχεδίων και όλων των κατασκευαστικών εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, με ιδιαίτερη φυσικά έμφαση στα σχέδια που αφορούν τη θέση και το σχεδιασμό της ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου και του περιβάλλοντος χώρου. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν αρχιτεκτονικά σχέδια και μοντέλα εικονικής προσομοίωσης της περιοχής”.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μίλησε με ευγνωμοσύνη για τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ‘Αντριου Κουόμο, ο οποίος διαδραμάτισε “καθοριστικό ρόλο”, όπως είπε, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου, του μοναδικού ναού και τόπου λατρείας που καταστράφηκε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο ναός του Αγίου Νικολάου θα κτιστεί απέναντι από το μνημείο των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι όταν ολοκληρωθεί όλο το έργο και λειτουργήσουν οι νέοι υπόγειοι σταθμοί της περιοχής, μπροστά από τον ναό θα διέρχονται καθημερινά 250 χιλιάδες άνθρωποι.
(Πηγή: ana-mpa)

Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...