Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαριώτατος: "Με Πίστη στο Θεό θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες"

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός τελέσθηκε στον ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Περίσσης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ συγχοροστάτησαν
ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος και ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Ο Μητροπολίτης Θήρας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του στο νησί και με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του τιμίου Σταυρού τόνισε: "Αν δεν σηκώσουμε το Σταυρό κι αν δεν περάσουμε από το Γολγοθά, δεν θα περάσουμε στην Ανάσταση".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θήρας για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του λέγοντας πως η φρόνηση, η ταπεινότητα και η σοφία αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς όλους αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε: "σήμερα περνάμε δύσκολες μέρες, αλλά η ιστορία δείχνει ότι στις δοκιμασίες, όταν έχουμε πίστη βγαίνουμε κερδισμένοι". Συμπλήρωσε, επίσης ο Μακαριώτατος "ο Τόπος μας έχει ανάγκη σήμερα ο ένας να στέκεται πλάι στον άλλο και να τρεφόμαστε από τον χώρο της Εκκλησίας, για να αναγεννιόμαστε, να φωτίζεται το μυαλό μας και να ζούμε εκκλησιαστικά, άλλωστε αυτή είναι και η αποστολή της Εκκλησίας, να οδηγεί τους ανθρώπους σε αυτήν την κατεύθυνση. Η κρίση θα ξεπεραστεί όταν θα υπάρχουν κοινές προσπάθειες, χωρίς εγωισμούς. Πρέπει να πάψει ο καθένας να θέλει το προσωπικό του συμφέρον και το βόλεμά του, να αφήσει τον εγωισμό και την απληστία, γιατί αυτό μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση".

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...