Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ενοριακό Φροντιστήριο στην Ανάληψη Βόλου

Τη λειτουργία ενοριακού φροντιστηρίου για άπορους μαθητές του Γυμνασίου ξεκινά ο Ιερός Ναός Αναλήψεως, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετές οικογένειες, οι οποίες δεν διαθέτουν χρήματα, ώστε να καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες των παιδιών τους.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στις αίθουσες του κτιρίου όπου στεγαζόταν το Εκκλ/κό Λύκειο, ενώ η διδασκαλία γίνεται καθημερινά. Πριν μερικές ημέρες τελέστηκε ο αγιασμός του ενοριακού φροντιστηρίου. Οι εκτιμήσεις των ιερέων είναι πως συνολικά θα συμμετέχουν περίπου 20 μαθητές, σε πρώτη φάση, ενώ μπορεί να φτάσουν και τους 30.

Ο υπεύθυνος της πρωτοβουλίας π. Χρήστος Χαχαμίδης τόνισε πως«στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις άπορες οικογένειες που υπάρχουν στην ενορία μας, ώστε τα παιδιά τους να έχουν μια διδακτική ενίσχυση, χωρίς, βέβαια, να καταβάλουν χρήματα. Όλη αυτή η προσπάθεια κινήθηκε σε εθελοντική βάση. Η ιδέα προήλθε μέσα από τις συζητήσεις με μέλη της Σχολής Γονέων που λειτουργεί στην ενορία. Αμέσως βρήκαμε εθελοντές καθηγητές, προερχόμενους μέσα από τη Σχολή Γονέων, για να διδάξουν στους μαθητές. Στη συνέχεια αναλάβαμε την ενημέρωση των γονέων, των μαθητών, αλλά και των σχολείων που βρίσκονται στην ενορία μας. Προσεγγίσαμε τα Γυμνάσια και μοιράσαμε υλικό για την ενημέρωση του κόσμου. Και μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ανταπόκριση. Ήδη, στην τέλεση του Αγιασμού βρέθηκαν περίπου 20 μαθητές, ενώ εκτιμούμε πως θα είναι περισσότεροι αυτοί που, τελικά, θα συμμετάσχουν...»

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, ενώ γίνεται προσπάθεια και για την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας.

(Πηγή: «Θεσσαλία», 9/11/2012)

Σημειώνεται ότι ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται στις ενορίες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίου Δημητρίου Βόλου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...