Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η εορτή του Πολιούχου Πειραιώς Αγίου Σπυρίδωνος, στην πόλη του Πειραιώς

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Πολιούχο της πόλεως του Πειραιώς περατώθηκαν προ ολίγου οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς. Σε αυτές προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος και Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωροπού κ.κ. Κύριλλος προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ.

Το βράδυ στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ.κ. Κύριλλος μαζί με τους άλλους Αρχιερείς ενώ συνάμα κήρυξε και τον Θείο λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο και το έργο του Αγίου Σπυρίδωνος. 




















Την κυριώνυμο μέρα στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος ο οποίος μέσα από ένα χωρίο του Μαξίμου του Ομολογητού, οπού μιλά για την πίστη στου ανθρώπους, έκανε τον παραλληλισμό για την εποχή του Αγίου Σπυρίδωνος και για την πίστη την οποία υπέδειξε στην εποχή του, ενώ εμείς σήμερα που έχουμε όλα τα προτερήματα της καινούργιας αυτής εποχής είμαστε αδύναμοι και αδύνατοι στην πίστη.














Εν συνεχεία με το τέλος της Θείας λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της Εικόνος του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά με την πάνδημη συμμετοχή του κόσμου και των αρχών της Πόλεώς μας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.








Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...