Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Δημητριάδος Ιγνάτιος: ''Πρέπει να σταματήσει η σπίλωση προσώπων''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης / Ρομφαία
Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ" μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος
κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μεταξύ άλλων απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τους Μητροπολίτες που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ στο 34.50´.

Ο κ. Ιγνάτιος ερωτηθείς να σχολιάσει το εν λόγω θέμα τόνισε: "Πρώτα απ΄ όλα να πω ότι δεν υπάρχει καμία αναστάτωση για το εν λόγω θέμα, η λέξη αναστάσωτη είναι δημοσιογραφικός όρος".

"Ο έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος! Ο κάθε έλεγχος στην εποχή μας, θα φέρει αποτελέσματα και θα δημιουργήσει πάλι την αξιοπιστία που όλοι έχουμε ανάγκη αυτόν τον καιρό", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Στη συνέχεια ανέφερε: "Δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν οι Μητροπολίτες από έναν έλεγχο, όμως αυτό δεν επίτρέπει διαρρόες και να σπιλώνουν πρόσωπα! Να αναγκάζονται οι Μητροπολίτες να διαψεύδουν καθημερινά και να δείχνουν τα οικονομικά τους".

"Πρέπει να σας πω απόλυτα υπεύθυνα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών μας, είναι άνθρωποι που συμβάλουν με τον μισθό τους. Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους, που στην μητρόπολη τους, καταρρέουν ιδρύματα από τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν αποδίδουν τα χρήματα στους ανθρώπους και έχουν τεράστιο πρόβλημα", υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος.

Επίσης τόνισε: "Αν υπάρχει έλεγχο σύντομα να ολοκληρωθεί και να υπάρξουν ονόματα, να είστε όμως σίγουροι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και ότι σάπιο υπάρχει να αποκοπεί. Αλλά αυτό δεν επιτρέπει την γενίκευση, την σπίλωση προσώπων και διαρροή για δήθεν υποψίες".

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανέφερε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, θα λάβει σοβαρά υπόψη όλη αυτή την σοβαρή κατάσταση.

Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...