Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

5 χρόνια αισθητής απουσίας... Αλλά καμία στιγμή λήθης.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α Κοιμητηρίου Αθηνών, χθες 28 Ιανουαρίου, 5 χρόνια απο την ημέρα κοιμήσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής Του.
Τα πνευματικά Του παιδιά κύκλωσαν το Ιερό Θυσιαστήριο, ενθυμούμενοι με νοσταλγία το πρόσωπο Του, τις στιγμές συναναστροφής και συλλειτουργίας μαζί Του, αλλά και τις ευεργεσίες που δέχθηκαν απ' τα τίμια χέρια Του.

Εκεί βρέθηκαν γνωστοί και φίλοι του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου αλλά και απλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν ξεχνούν ποτέ την ανυπόκριτη αληθινή αγάπη των δέκα χρόνων της Αρχιεπισκοπείας Του, τους αγώνες που έδινε για μια ζώσα Εκκλησία με λόγο στα κοινωνικά δρώμενα, αλλά και το ενδιαφέρον για την πορεία του Έθνους και της Πατρίδος.

Του Ιερού Μνημοσύνου πρό του "Δι' ευχών..." και του Τρισαγίου επί του τάφου τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Μετά από λίγο πρό του τάφου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου βρέθηκε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε Τρισάγιο.

Ας είναι η μνήμη Του αιωνία!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...