Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εορταστική συνάντηση των Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Εορταστική συνάντηση των Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Κληρικών και Λαϊκών, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας
την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ο απολογισμός του 1ου Τριμήνου της Κατηχητικής χρονιάς.





Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο και ακολούθησε εισαγωγική ομιλία από τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, με θέμα «Προβληματισμοί γύρω από την κατήχηση σε όλες τις ηλικίες».







Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες εργασίας, αντίστοιχες με τις κατηχητικές βαθμίδες. Στην πρώτη ομάδα, για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, το συντονισμό είχε η Πρεσβυτέρα Κυριακή Μπαθρέλου, Παιδαγωγός - Κατηχήτρια. 


Στη δεύτερη ομάδα, για τα παιδιά του δημοτικού, το συντονισμό είχε ο κ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος - Εκπαιδευτικός και στην τρίτη ομάδα, για τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, το συντονισμό είχε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Και στις τρεις ομάδες, αξιολογήθηκε θετικά, το νέο Κατηχητικό Βοήθημα της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο αποδείχθηκε, ότι χρησιμοποιείται και για τα παιδιά του Γυμνασίου.



Ακολούθησε, η ανακοίνωση των συμπερασμάτων των ομάδων εργασίας και γόνιμη συζήτηση μεταξύ της ολομέλειας, ενώ τη συνάντηση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και τους ευχήθηκε, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, τις προσπάθειές τους.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...