Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Διαυλείας Γαβριήλ: "Να έχουμε το Χριστό στις καρδιές μας"

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου επί των οδών Μετσόβου & Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια.







Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. ο οποίος τέλεσε και τη σταυροφορία του π. Ευγενίου. Στον λόγο του ο Επίσκοπος Διαυλείας ανέφερε πως "θα πρέπει να επιδείξεις ακόμα μεγαλύτερο ζήλο στη διακονία σου και να μην λάβεις το Σταυρό αυτό, ως δείγμα υπερηφάνειας αλλά ως δείγμα μαρτυρίου και ταπεινοφροσύνης."

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει τη χείρα του Μεγάλου Βασιλείου, που εκτίθεται στο Ναό το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Γαβριήλ στο Θείο Κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευχή που διαβάζεται στη Λειτουργία του Μεγ.Βασιλείου "Σχώμεν τον Χριστόν εν ταις καρδίες". "Αυτό το μνημειώδες κείμενο που μας άφησε παρακαταθήκη ο Μέγας αυτός Ιεράρχης. Να έχουμε τον Χριστό στις καρδιές μας. Τον Χριστό που γεννήθηκε για να φέρει στον κόσμο αγάπη, ειρήνη και ελπίδα. Γι' αυτό κι εμείς κάθε χρόνο γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και θα συνεχίσουμε να τα γιορτάζουμε παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των ημερών, για να αντλούμε ελπίδα και υπομονή. Να έχουμε τον Χριστό στις καρδιές μας και να σκεφτούμε πολύ καλά αν θα πρέπει να τον διώξουμε από μέσα μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...