Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μαντινείας Αλέξανδρος προς τα παιδιά:«μη λησμονείτε ποτέ τα ιδανικά και τις αξίες της πίστης μας και της φυλής μας, γιατί όλοι ελπίζουμε σε εσάς, τα παιδιά μας, που είστε το μέλλον της Ελλάδος και του κόσμου όλου»

Μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου για μια ομάδα μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης, καθώς επισκέφθηκαν συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών.

Το ελαφρά χιονισμένο τοπίο δημιούργησε το ομορφότερο σκηνικό για αυτή την εκδρομή των μαθητών της Β' τάξης του Λυκείου στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας «Μοναστήρια και Μοναστική ζωή».





Η αναχώρηση των μαθητών, των υπευθύνων καθηγητών κ. Μεγαλοκονόμου Ιωάννη και κ. Γεωργαρά Βασιλείου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου έγινε στις 9 το πρωί. Νωρίτερα η Λυκειάρχης, κ. Γαρυφαλιά Καρυτινού υποδέχθηκε στο Σχολείο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τον ευχαρίστησε τόσο για την παρουσία του, όσο και για την μεταφορά των μαθητών στην Ιερά Μονή, την οποία είχε εξασφαλίσει η Μητρόπολη.

Τον Σεβασμιώτατο και τα παιδιά υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρσών, Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνης και οι πατέρες της Ιεράς Μονής. Ακολούθησε η Ακολουθία της Παρακλήσεως στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη της Ιεράς Μονής και Αρτοκλασία. Μετά το πρωινό κέρασμα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, το Αγιογραφείο και το παρασκευαστήριο λιβανιού. Στη συνέχεια παρατέθηκε «τράπεζα αγάπης» στον Σεβασμιώτατο, στα παιδιά και τους καθηγητές τους.






Ο Σεβασμιώτατος κατά το τέλος του γεύματος μίλησε πατρικά στα παιδιά. Τους τόνισε ότι τώρα διανύουν την άνοιξη της ζωής τους, την ομορφότερη εποχή. Όμως θα πρέπει να είναι προσεκτικά γιατί ακόμη και μες στην άνοιξη υπάρχουν κακοκαιρίες- οι δυσκολίες που συναντάμε. Αυτούς τους «χειμώνες» - τις δυσκολίες και τις στεναχώριες- να τους αντιμετωπίζουν με τα εφόδια που μας δίνει ο Χριστός και η πίστη μας σε Αυτόν. Τους επεσήμανε πως πρέπει να γνωρίζουμε την ταυτότητά μας εάν θέλουμε να «επιβιώσουμε» ανάμεσα στα άλλα έθνη. «Να μην ξεχνάτε», τους είπε, «πως εμείς οι Έλληνες επιβιώσαμε από τόσες δυσκολίες γιατί θυμόμασταν πάντα πως η ταυτότητά μας γράφει Χριστιανός». Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε τα παιδιά «μη λησμονείτε ποτέ τα ιδανικά και τις αξίες της πίστης μας και της φυλής μας, γιατί όλοι ελπίζουμε σε εσάς, τα παιδιά μας, που είστε το μέλλον της Ελλάδος και του κόσμου όλου»







Τα παιδιά αφού ευχαρίστησαν τόσο τον Σεβασμιώτατο για το «δώρο» αυτής της εκδρομής, αλλά και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής για αυτή τη θερμή φιλοξενία, πήραν το δρόμο της επιστροφής, κρατώντας στα χέρια τους ένα συμβολικό δώρο από την Ιερά Μονή ως ενθύμιο της επίσκεψής τους : μια εικόνα του Αγίου Νικολάου και ένα κομποσκοίνι.

Έτσι έλαβε τέλος μια διαφορετική εκδρομή με τόσο ξεχωριστές αναμνήσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...